Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » 10 Kişilik Kısır Tarifi

10 Kişilik Kısır

10 Kişilik Kısır Tarifi

10 Kişilik Kısır tarifi: 10 Kişilik Kısır için gerekli malzemeler nelerdir? 10 Kişilik Kısır nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

10 Kişilik Kısır yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 5 çay bardağı kısırlık bulgur
  • 4 çay bardağı sıcak su
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 çimdik tarçın
  • 2 yemek kaşığı isot
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 2 çay sıvı yağ
  • 5 dal taze soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 4 adet yeşil biber
  • 2 tatlı kaşığı kuru nane
  • 4 adet domates
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 adet limon

10 Kişilik Kısır tarifi nasıl yapılır?

  • Bulguru bir kaba alın ve üstüne sıcak suyu gezdirip, karıştırdıktan sonra, üstünü kapatıp, 30 dakika kadar kabarmaya bırakın.
  • Bir sos tavasına yağı alın ve ince ince doğradığınız kuru soğanı pembeleşene dek kavurun ve ardından 2 tatlı kaşığı nane ekleyip altını kapatın.
  • Domatesleri, taze soğanı, maydanozu ve biberleri küçük küçük doğrayıp, bir kenara alın.
  • Ayrı bir kaseye isot biberini alın ve üstüne çıkacak kadar sıcak su ekleyip, yaklaşık 4 dakika bu şekilde bekletin.
  • Kabarmış olan bulgura soğan ve nane karışımını döküp, çiğ köfte yoğurur gibi elinizle yoğurun.
  • Salçaları, tuzu, karabiberi, tarçını ve suyuyla birlikte isotu da döküp, tekrar çiğ köfte gibi yoğurun.
  • Ardından doğradığınız sebzelerle buluşturup, karıştın.
  • Son olarak, limon suyu ile nar ekşisini katıp, tekrar karıştırın ve servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025