10 Kişilik Kısır Tarifi
10 Kişilik Kısır tarifi: 10 Kişilik Kısır için gerekli malzemeler nelerdir? 10 Kişilik Kısır nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
10 Kişilik Kısır yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 5 çay bardağı kısırlık bulgur
- 4 çay bardağı sıcak su
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 1 çimdik tarçın
- 2 yemek kaşığı isot
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 2 çay sıvı yağ
- 5 dal taze soğan
- 1 tutam maydanoz
- 4 adet yeşil biber
- 2 tatlı kaşığı kuru nane
- 4 adet domates
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 3 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2 adet limon
10 Kişilik Kısır tarifi nasıl yapılır?
- Bulguru bir kaba alın ve üstüne sıcak suyu gezdirip, karıştırdıktan sonra, üstünü kapatıp, 30 dakika kadar kabarmaya bırakın.
- Bir sos tavasına yağı alın ve ince ince doğradığınız kuru soğanı pembeleşene dek kavurun ve ardından 2 tatlı kaşığı nane ekleyip altını kapatın.
- Domatesleri, taze soğanı, maydanozu ve biberleri küçük küçük doğrayıp, bir kenara alın.
- Ayrı bir kaseye isot biberini alın ve üstüne çıkacak kadar sıcak su ekleyip, yaklaşık 4 dakika bu şekilde bekletin.
- Kabarmış olan bulgura soğan ve nane karışımını döküp, çiğ köfte yoğurur gibi elinizle yoğurun.
- Salçaları, tuzu, karabiberi, tarçını ve suyuyla birlikte isotu da döküp, tekrar çiğ köfte gibi yoğurun.
- Ardından doğradığınız sebzelerle buluşturup, karıştın.
- Son olarak, limon suyu ile nar ekşisini katıp, tekrar karıştırın ve servis edin.