Żurek (Jurek) Çorbası Tarifi
Żurek (Jurek) Çorbası tarifi: Żurek (Jurek) Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Żurek (Jurek) Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Żurek (Jurek) Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Mayalı un karışımı için
- 500 ml. su
- 1 su bardağı çavdar unu
- 2 adet defne yaprağı
- 2-3 adet tane karabiber
Çorba için
- 6 su bardağı ılık su
- 2 su bardağı mayalı un karışımı
- 1 adet defne yaprağı
- 2 adet patates
- 7-8 adet salamura mantar
- 400 gram dana bacon
- 300 gram dana sosis
- 3 adet yumurta
- 1 çay kaşığı kekik
Servis için
- 1 adet yuvarlak Trabzon ekmeği
- 2 adet haşlanmış yumurta
Żurek (Jurek) Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Çorbanızın hazırlıklarına mayalı un karışımı ile başlayın. Orta büyüklükte bir kavanoz içerisine ölçülere dikkat ederek önceden haşlanmış ve soğutulmuş suyu ekleyin.
- Daha sonra ise un, defne yaprağı, sarımsak ve karabiberi de ekleyip güzelce karıştırın.
- Kavanozun üzerini ise hava geçiren bir bez ya da tülbent ile kapatın. Yaklaşık 4-5 gün mayalanmasını bekledikten sonra ise, Zurek çorbasının yapımına başlayabilirsiniz.
Żurek (Jurek) Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Mayalı un karışımını 4-5 gün oda sıcaklığında, üzerini hava alabilen bir tülbent ile kapatarak bekletin. Hamurunuz çok daha lezzetli olacaktır. Ek olarak, çorba içerisinde kullanacağınız etleri, az yağlı seçerseniz, çorbanızın daha hafif olacaktır.