Zeytinyağlı Yeşil Domates Tarifi
Zeytinyağlı Yeşil Domates tarifi: Zeytinyağlı Yeşil Domates için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Yeşil Domates nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Zeytinyağlı Yeşil Domates yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 6 adet sert, yeşil domates
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 yemek kaşığı domates salçası
- 3 silme yemek kaşığı pilavlık bulgur
- 1 adet limon suyu
- 1/2 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
Zeytinyağlı Yeşil Domates tarifi nasıl yapılır?
- Kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Zeytinyağıyla birlikte yemeği pişireceğiniz tencereye aktarın.
- Yeşil ve sert domatesleri, öncelikle halka olarak dilimleyin. Ardından küçük küpler halinde doğrayın.
- Doğradığınız kuru soğanı, hafif bir şekilde renk alana kadar zeytinyağında kavurun. Domates salçasını da ekledikten sonra kavurma işlemini sürdürün.
- Küçük küpler halinde doğradığınız domatesleri tencereye alın, orta ateşte fazla karıştırmadan domatesler yumuşayana kadar yaklaşık 10 dakika pişirin.
- Yıkayıp, suyunu süzdürdüğünüz pilavlık bulguru domateslerin üzerine ekleyin. Limon suyu ve sıcak suyu ilave edin. Tüm malzemeyi bir kez karıştırıp, tencerenin kapağını kapatın.
- Orta ateşte, bulgur pişene ve yemek suyunu çekene kadar yaklaşık 10-12 dakika daha pişirin.
- Ocağı kapattıktan sonra damak tadınıza göre tuzunu ayarlayın. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.
Zeytinyağlı Yeşil Domates tarifinin püf noktası nedir?
Domateslerin ezilmemesi için bu yemeği mümkün olduğunca az karıştırın.Ekşisi daha belirgin olsun isterseniz limon suyu yerine limon tuzu da kullanabilirsiniz. Limon tuzu kullanacaksanız; bir çay bardağına iki parmağı geçmeyecek kadar su koyun ve bir çay kaşığı limon tuzunu bu suda erittikten sonra yemeğe ilave edin.