Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Zeytinyağlı Yer Elması Tarifi

Zeytinyağlı Yer Elması

Zeytinyağlı Yer Elması Tarifi

Zeytinyağlı Yer Elması tarifi: Zeytinyağlı Yer Elması için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Yer Elması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Zeytinyağlı Yer Elması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 700 gram yer elması
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet havuç
  • 1/2 su bardağı portakal suyu
  • 1 adet limon suyu
  • 1 adet kesme şeker
  • 1 dal biberiye
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Zeytinyağlı Yer Elması tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle yer elmalarını soymadan sebze fırçasıyla güzelce fırçalayarak yıkayalım. Büyük boyda olanları küçüklerin boyutunda keselim. Yarım saat yarım limon suyunda bekletelim.
  • Tencereye koyduğumuz zeytinyağı ısındıktan sonra ezilmiş sarımsak ve dilimlenmiş havuçları ilave edip biraz kavuralım. Biberiyeyi yapraklarını dalıdan ayırmadan içine atalım, lezzetini verdikten sonra çıkaralım. Ay şeklinde doğranmış kuru soğanlar ilave edelim.
  • Soğanlar yumuşayıp şeffaf hal aldıktan sonra yer elmalarını ve unu ilave edelim ve bir süre daha kavrulduktan sonra kırmızı toz biber ve tuzu ilave edelim.
  • Portakal suyu, yarım limon suyu ve üzerini çok geçmeyecek kadar su koyalım, ağır ateşte yer elmaları yumuşayana kadar pişirelim. Afiyet olsun

Zeytinyağlı Yer Elması tarifinin püf noktası nedir?

Yemeğimizi çok kısık ateşte pişirme konusunda dikkat edelim. Dağılmalarını önlemek için ara ara kontrol edelim.

Zeytinyağlı Yer Elması tarifi için servis önerisi

Biberiye yapraklarıyla süsleyelim.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025