Zeytinyağlı Yer Elması Tarifi
Zeytinyağlı Yer Elması tarifi: Zeytinyağlı Yer Elması için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Yer Elması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Zeytinyağlı Yer Elması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram yer elması
- 4 dal taze soğan
- 1/2 demet doğranmış dereotu
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet yarım limon
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 kahve fincanı su
Zeytinyağlı Yer Elması tarifi nasıl yapılır?
- Tenceremize zeytinyağımızı ekleyip, ince kıydığımız soğanlarımızı kavuruyoruz.
- Kavrulan soğanların üzerine, ayıklayıp doğradığımız yer elmalarını ekleyip, toz şeker ile birlikte kavuruyoruz.
- Kavrulan yer elmalarına limon, tuz ve su ekleyip kısık ateşte kontrollü bir şekilde pişmeye bırakıyoruz.
- Yer elmalarımız piştikten sonra, ocağımızı kapatıp bir süreliğine dinlenmeye bırakıyoruz.
- Fazla soğumasına izin vermeden üzerine ince ince kıydığımız dereotlarını ekleyip karıştırıyoruz.
- Son olarak üzerine az miktarda zeytinyağı gezdirip, soğuduktan sonra servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Zeytinyağlı Yer Elması tarifinin püf noktası nedir?
Tarifte kuru soğan değil kesinlikle taze soğan kullanılmalı ve ölçülü pişirilmeli yoksa dağılabilir.