Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Zeytinyağlı Yer Elması Tarifi

Zeytinyağlı Yer Elması

Zeytinyağlı Yer Elması Tarifi

Zeytinyağlı Yer Elması tarifi: Zeytinyağlı Yer Elması için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Yer Elması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Zeytinyağlı Yer Elması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kase yer elması
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet ayva
  • 1 dilim portakal
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet kesme şeker
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 1 tutam zerdeçal

Zeytinyağlı Yer Elması tarifi nasıl yapılır?

  • Yer elmalarının kabukları soyulur ve doğranır.
  • Tüm malzemeler bir tencereye veya düdüklü tencereye alınır.
  • Zeytinyağı, tuz, şeker, bir parça zerdeçal ve pirinç eklenerek hafif ateşte kavrulur.
  • Sebzelerin kokusu hissedilince 1 çay bardağı ılık su eklenerek 10 dakika pişirilir.
  • Soğuyana kadar yemek dinlendirir ve servis kabına alınır. Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Yer Elması tarifi için servis önerisi

Soğuk ve dinlendirilmiş olmalı.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025