Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi
Zeytinyağlı Yaprak Sarması tarifi: Zeytinyağlı Yaprak Sarması için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Yaprak Sarması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 porsiyon
Zeytinyağlı Yaprak Sarması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram salamura asma yaprağı
- 2 su bardağı pirinç
- 2 adet kuru soğan
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 tatlı kaşığı yenibahar
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 3 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 su bardağı su
Zeytinyağlı Yaprak Sarması tarifi nasıl yapılır?
- Soğanları yemeklik olacak şekilde doğrayın. Yarım su bardağı zeytinyağı ile soğanları kavurun.
- Hafif renk aldıktan sonra içerisine yıkanmış, süzülmüş pirinci ve tuzu ekleyin.
- Arkasından fıstıkları koyun ve pirinç renk alana kadar kavurun. Kavurduktan sonra üzümü de ekleyip hafifçe döndürün.
- Daha sonra toz şekeri ve baharatları da sırayla ekleyin. İçerisine 1 bardak su ilave edin ve kısık ateşte pirinçler suyu çekene kadar pişirin. Altını söndürüp, soğumaya bırakın.
- Yıkanmış, süzülmüş yaprakları tek tek ayırıp, pişirilen iç harçtan alarak dolmaları düzgün bir şekilde sarın.
- Bir tencereye dizilen dolmaları ocağa alın ve kalan yarım su bardağı zeytinyağını da üstüne gezdirerek dökün.
- Arkasından 2 su bardağı su ilave edin. Kısık ateşte dolmaların üzerine bir tabak kapayarak, tencerenin kapağını da kapatarak pişirmeye bırakın. Limon dilimleri ile dolmalarınızı servis edin. Afiyet olsun.