Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi
Zeytinyağlı Yaprak Sarması tarifi: Zeytinyağlı Yaprak Sarması için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Yaprak Sarması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
70 adet
Zeytinyağlı Yaprak Sarması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet ince doğranmış soğan
- 6 dal doğranmış maydanoz
- 1 su bardağı pirinç
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 adet büyük boy limon
- 2 çorba kaşığı domates veya domates konservesi
- 1 çay kaşığı nane
- 70 adet asma yaprağı
Zeytinyağlı Yaprak Sarması tarifi nasıl yapılır?
- Pirinçleri yıkayıp süzün. Ardından geniş bir kaba, pirinç dahil bütün malzemeleri ve baharatları koyup karıştırın.
- Yaprağı düz bir zemine açık olarak serin, içine bir çay kaşığı kadar harçtan koyup kenarlarını katlayıp önünüzden sarmaya başlayın.
- Bütün yapraklara aynı işlemi uygulayın.
- Tencereye dizdikten sonra üzerini hafif geçecek şekilde kaynak suyu koyun ve kısık ateşte pişirin.
- Biraz dinlendikten sonra servise hazır, afiyet olsun.
Zeytinyağlı Yaprak Sarması tarifinin püf noktası nedir?
Yaprakları sıkı sarın yoksa dağılacaktır.