Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi
Zeytinyağlı Yaprak Sarması tarifi: Zeytinyağlı Yaprak Sarması için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Yaprak Sarması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
70 adet
Zeytinyağlı Yaprak Sarması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet  ince doğranmış soğan
 - 6 dal  doğranmış maydanoz
 - 1 su bardağı  pirinç
 - 1 çorba kaşığı  biber salçası
 - 1 su bardağı  zeytinyağı
 - 1 çay kaşığı  tuz
 - 1 çay kaşığı  karabiber
 - 1 adet büyük boy  limon
 - 2 çorba kaşığı  domates veya domates konservesi
 - 1 çay kaşığı  nane
 - 70 adet  asma yaprağı
 
Zeytinyağlı Yaprak Sarması tarifi nasıl yapılır?
- Pirinçleri yıkayıp süzün. Ardından geniş bir kaba, pirinç dahil bütün malzemeleri ve baharatları koyup karıştırın.
 - Yaprağı düz bir zemine açık olarak serin, içine bir çay kaşığı kadar harçtan koyup kenarlarını katlayıp önünüzden sarmaya başlayın.
 - Bütün yapraklara aynı işlemi uygulayın.
 - Tencereye dizdikten sonra üzerini hafif geçecek şekilde kaynak suyu koyun ve kısık ateşte pişirin.
 - Biraz dinlendikten sonra servise hazır, afiyet olsun.
 
Zeytinyağlı Yaprak Sarması tarifinin püf noktası nedir?
Yaprakları sıkı sarın yoksa dağılacaktır.