Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi
Zeytinyağlı Yaprak Sarması tarifi: Zeytinyağlı Yaprak Sarması için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Yaprak Sarması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Zeytinyağlı Yaprak Sarması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 250 gram asma yaprağı
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 2 adet soğan
- 1 su bardağı pirinç
- 1 küçük paket dolmalık fıstık
- 1 küçük paket kuş üzümü
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı dolma baharı
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1/2 adet limon
Zeytinyağlı Yaprak Sarması tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle iç harcı hazırlayarak başlıyoruz. Yemeklik doğranmış soğanları geniş bir tavada bol zeytinyağında kavuralım. Dolmalık fıstıkları ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Soğuk suyla yıkanmış pirinçleri ekleyelim, 1 dakika kadar kavurmaya devam edelim. Sonra sıcak su ile yıkanmış kuş üzümlerini, tarçını, dolma baharını ekleyip 2-3 dakika daha kavuralım ve ocaktan alalım
- Sıcak suda bekletilmiş yaprakları damarlı kısımları üste gelecek şekilde yerleştirelim. İç harcını sap kısmının olduğu kenara yerleştirelim. Geniş kenarlarını içe katlayarak saralım.
- Derince bir tencerenin dibine boş yapraklardan yerleştirelim. Sarmaları tencerenin içine dizelim. Sarmaların üzerini hafif geçecek kadar su ekleyelim. En üste limon dilimleri ekleyelim. Orta kısık ateşte yapraklar yumuşayana kadadar pişirelim. Soğuk servis edelim. Afiyet olsun :)
Zeytinyağlı Yaprak Sarması tarifinin püf noktası nedir?
Yaprakları salamura kullanacaksanız sıcak suda yarım saat bekletmeniz gerekir. Vaktiniz kısıtlı ise 3 dakika kadar haşlayabilirsiniz. Bu fazla tuzundan kurtulmasını ve yumuşamasını sağlar. Önerim Tokat yaprağı.