Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi

Zeytinyağlı Yaprak Sarma

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi

Zeytinyağlı Yaprak Sarma tarifi: Zeytinyağlı Yaprak Sarma için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Yaprak Sarma nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Zeytinyağlı Yaprak Sarma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram asma yaprağı
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1/2 çay kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 tatlı kaşığı nane
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı pirinç

Zeytinyağlı Yaprak Sarma tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle tenceremize yağı koyup minik doğradığımız soğanları da ekleyerek biraz kavuruyoruz.
  • Ardından salçamızı, baharatları, nar ekşisini ve tuzu ekleyerek karıştırıp bir süre daha kavuruyoruz.
  • Daha sonra yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri ekleyip, karıştırıp bir su bardağı kadar su ekliyoruz. 5 dakika kadar suyunu çekmesini sağlıyoruz ve sarma içimiz hazır.
  • Şimdi sarma işlemine geçebiliriz. İster ince ister kalın, tamamen zevkinize göre sarıp tencereye diziyoruz.
  • İlk olarak 2 su bardağı kadar su ekleyip limonlarını dizip pişmesi için ocağa koyuyoruz.
  • Pişirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Zeytinyağlı Yaprak Sarma ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021