Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi
Zeytinyağlı Yaprak Sarma tarifi: Zeytinyağlı Yaprak Sarma için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Yaprak Sarma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 tabaklık
Zeytinyağlı Yaprak Sarma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Sarmanın iç harcı için:
- 1 demet doğranmış maydanoz
- 1 demet doğranmış dereotu
- 1 demet yaprakları doğranmış taze nane
- 2,5 su bardağı yıkanmış pirinç
- 3 adet büyük boy rendelenmiş domates
- 2 adet büyük boy rendelenmiş soğan
- 3 diş sarımsak (ince kıyılmış)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 - 2 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay bardağı zeytinyağı
Zeytinyağlı Yaprak Sarma tarifi nasıl yapılır?
- Malzemeleri sırayla ekleyip karıştırdıktan sonra harcımız hazır.
- Daha sonra önceden suya koyduğum salamura yaprakları süzüp sarmaya başlıyoruz.
- Sarma işlemi bittikten sonra tencereye koyuyoruz. Koyduktan sonra üstüne dilimlenmiş limon ekliyoruz.
- Daha sonra sebzeli baharatlı çeşni ekliyoruz (yoksa tuz koyun)
- Sonra sarmaların üstünü tabakla kapatıp sarmaların üstünü biraz geçicek kadar kaynamış suyu ekliyoruz ve sarmaları ocağa alıyoruz.
- Kısık ateşte piştikten sonra zeytinyağlı sarmalarımız hazır. Afiyetler olsun!
Zeytinyağlı Yaprak Sarma tarifinin püf noktası nedir?
Selaaaam. Pişirirken liom dilimleyip koymak yerine suyunu sıkıp içine eklemenizi şiddetle tavsiye ederim. Tadı bir başka oluyor. Doya doya yiyin diye ben bayaa bir yaptım. Mutlaka deneyin. Deneyenler bana mutlaka fotoğraf göndersin canlar ♥.