Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi

Zeytinyağlı Yaprak Sarma

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi

Zeytinyağlı Yaprak Sarma tarifi: Zeytinyağlı Yaprak Sarma için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Yaprak Sarma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Zeytinyağlı Yaprak Sarma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 5-6 adet büyük boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 1 adet limon suyu
  • 2 yemek kaşığı kuru nane
  • 2-3 yemek kaşığı kuş üzümü (sıcak suda beklemiş)
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 demet taze nane
  • 1 demet maydanoz
  • 1 su bardağı zeytinyağı (bol zeytinyağlı olması önemli)
  • 1 paket asma yaprağı
  • 3-4 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
  • 1-2 yemek kaşığı biber salçası

Zeytinyağlı Yaprak Sarma tarifi nasıl yapılır?

  • Yaprak sarmalarını pişirmek için, tencerenin üzerini biraz geçene kadar su ekliyoruz.
  • Soğanları minikçe doğruyoruz veya blender da da bızztlatabilirsiniz. Yarım su bardağı zeytinyağı ve 1 tatlı kaşığı karabiberle kavuruyoruz.
  • Pirinçleri yıkayıp süzüyoruz ve soğanları kavurduğumuz tencereye ilave ediyoruz.
  • Salçadan önce ilave etmemizin sebebi soğanın lezzetini pirince vermesi. Sonrasında salçalarımızı ilave ediyoruz.
  • Pekmezi, baharatların kalanını, suyunu süzdüğümüz kuş üzümünü ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz.
  • 1 su bardağı suyu ekleyip pirinçler hafif dişe gelecek şekilde pişiriyoruz. Yaprakları kaynar suda, renkleri dönünceye kadar 3-4 dakika haşlıyoruz.
  • Pirinçler soğuduktan sonra, 1 limonun suyunu ve kalan 1/2 su bardağı zeytinyağını ekliyoruz.
  • Bu aşamada harcımızın baharatını (baharatlar hafif boğazınızı yakmalı), tuzunu tadarak ekleme gerekiyorsa ekleme yapıyoruz.
  • En son maydanoz ve naneyi ilave ediyoruz (dileyen bulyon ilave edebilir, yakışıyor).
  • Piştikten sonra tam kıvamına geliyor. Tencerenin altına yaprak dizebilir veya dilerseniz yaprak saplarını yerleştirebilirsiniz.
  • Üzerini geçecek kadar su ekleyip, pişirmeye bırakıyoruz. Pirinç pişerken şişiyor üzerine tencere büyüklüğünde tabak koyabilirsiniz.
  • Su kısmı önemli, baktınız ki su fazla geldi pişirme esnasında bir kısmını dökebilirsiniz.
  • Kaynamaya başladıktan sonra ortalama 40 dakika pişiriyoruz. Ben 2-3 saat pişirdiğimi bile hatırlıyorum. Yapraktan yaprağa değişiyor.
  • Yaprağınız ne kadar yeşil ve ince olursa, sarmanız o kadar lezzetli oluyor.
  • Piştikten sonra tencerede bir süre dinlendirip servis tabağına alıyoruz. Bir gece dolapta bekleyince ertesi gün tadından yenmiyor, o derece. Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Yaprak Sarma tarifinin püf noktası nedir?

Yemeği pişirirken üzerine porselen tabak kapatarak buharlı bir şekilde düzgünce pişmesine yardımcı olursunuz. Mümkünse; mevsiminde, az damarlı, taze ve yeşil asma yaprağı kullanın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025