Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi
Zeytinyağlı Yaprak Sarma tarifi: Zeytinyağlı Yaprak Sarma için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Yaprak Sarma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Zeytinyağlı Yaprak Sarma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram asma yaprağı
- 2 adet orta boy soğan
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1/2 çay kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 2 tatlı kaşığı nane
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı pirinç
Zeytinyağlı Yaprak Sarma tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle tenceremize yağı koyup minik doğradığımız soğanları da ekleyerek biraz kavuruyoruz.
- Ardından salçamızı, baharatları, nar ekşisini ve tuzu ekleyerek karıştırıp bir süre daha kavuruyoruz.
- Daha sonra yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri ekleyip, karıştırıp bir su bardağı kadar su ekliyoruz. 5 dakika kadar suyunu çekmesini sağlıyoruz ve sarma içimiz hazır.
- Şimdi sarma işlemine geçebiliriz. İster ince ister kalın, tamamen zevkinize göre sarıp tencereye diziyoruz.
- İlk olarak 2 su bardağı kadar su ekleyip limonlarını dizip pişmesi için ocağa koyuyoruz.
- Pişirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.