Zeytinyağlı Vişneli Yaprak Sarma Tarifi
Zeytinyağlı Vişneli Yaprak Sarma tarifi: Zeytinyağlı Vişneli Yaprak Sarma için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Vişneli Yaprak Sarma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Zeytinyağlı Vişneli Yaprak Sarma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Sarma için:
İçi için:
- 1/2 su bardağı zeytinyağı (100 ml)
- 1 demet taze soğan
- 1/2 demet maydanoz sapı (ince kesilmiş)
- 1 diş sarımsak (ezilmiş)
- 3 su bardağı pirinç (yarım saat ılık suda bekletilip yıkanmış)
- 2 yemek kaşığı çam fıstığı (isteğe bağlı)
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü (isteğe bağlı)
- 1 tatlı kaşığı biber salçası (isteğe bağlı)
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı çekilmiş tane karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 çay kaşığı tarçın (arzuya göre)
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1/2 adet limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı sıcak su
- 1/2 demet maydanoz
- 1/2 demet taze nane
- 200 gram vişne (çekirdekleri çıkartılmış)
Üzeri için:
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı vişne
Zeytinyağlı Vişneli Yaprak Sarma tarifi nasıl yapılır?
- İnce uzun bir pipet ile vişne çekirdekleri kolayca çıkarılır.
- Asma yaprakları yıkanır tuzlu suda 2 dakika haşlanır ve soğutulur.
- Zeytinyağında çam fıstıkları, taze soğan, maydanoz sapları sotelenir.
- Pirinç, kuş üzümü, sarımsak, salça, baharatlar, limon suyu, tuz ve şeker eklenir.
- 2 dakika daha sotelenip 1 bardak sıcak su eklenip pirinçler yarı pişirilir.
- Maydanoz ve nane eklenip karıştırılır. Demlenmeye bırakılır.
- Yapraklar sarılırken pilavın üzerine yarım vişne yerleştirilir. Yapraklar sarılır.
- Tencereye dizilir. Vişne serpiştirilir. Zeytinyağı gezdirilip sıcak su ilave edilir.
- Bir tabak kapatılarak önce kaynayana kadar sonra kısık ateşte 40-50 dakika pişirilir.
- Gerekirse su ilave edilir. Tamamen soğuyunca servis edilir. Afiyet olsun.
Zeytinyağlı Vişneli Yaprak Sarma tarifinin püf noktası nedir?
200 ml su bardağı ölçüsü kullanıldı.