Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Zeytinyağlı Vişneli Yaprak Sarma Tarifi

Zeytinyağlı Vişneli Yaprak Sarma

Zeytinyağlı Vişneli Yaprak Sarma Tarifi

Zeytinyağlı Vişneli Yaprak Sarma tarifi: Zeytinyağlı Vişneli Yaprak Sarma için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Vişneli Yaprak Sarma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Zeytinyağlı Vişneli Yaprak Sarma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Sarma için:

  • 500 gram asma yaprağı

İçi için:

  • 1/2 su bardağı zeytinyağı (100 ml)
  • 1 demet taze soğan
  • 1/2 demet maydanoz sapı (ince kesilmiş)
  • 1 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 3 su bardağı pirinç (yarım saat ılık suda bekletilip yıkanmış)
  • 2 yemek kaşığı çam fıstığı (isteğe bağlı)
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü (isteğe bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası (isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı çekilmiş tane karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı tarçın (arzuya göre)
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1/2 adet limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1/2 demet taze nane
  • 200 gram vişne (çekirdekleri çıkartılmış)

Üzeri için:

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı vişne

Zeytinyağlı Vişneli Yaprak Sarma tarifi nasıl yapılır?

  • İnce uzun bir pipet ile vişne çekirdekleri kolayca çıkarılır.
  • Asma yaprakları yıkanır tuzlu suda 2 dakika haşlanır ve soğutulur.
  • Zeytinyağında çam fıstıkları, taze soğan, maydanoz sapları sotelenir.
  • Pirinç, kuş üzümü, sarımsak, salça, baharatlar, limon suyu, tuz ve şeker eklenir.
  • 2 dakika daha sotelenip 1 bardak sıcak su eklenip pirinçler yarı pişirilir.
  • Maydanoz ve nane eklenip karıştırılır. Demlenmeye bırakılır.
  • Yapraklar sarılırken pilavın üzerine yarım vişne yerleştirilir. Yapraklar sarılır.
  • Tencereye dizilir. Vişne serpiştirilir. Zeytinyağı gezdirilip sıcak su ilave edilir.
  • Bir tabak kapatılarak önce kaynayana kadar sonra kısık ateşte 40-50 dakika pişirilir.
  • Gerekirse su ilave edilir. Tamamen soğuyunca servis edilir. Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Vişneli Yaprak Sarma tarifinin püf noktası nedir?

200 ml su bardağı ölçüsü kullanıldı.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025