Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Zeytinyağlı Vişneli Yaprak Sarma Tarifi

Zeytinyağlı Vişneli Yaprak Sarma

Zeytinyağlı Vişneli Yaprak Sarma Tarifi

Zeytinyağlı Vişneli Yaprak Sarma tarifi: Zeytinyağlı Vişneli Yaprak Sarma için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Vişneli Yaprak Sarma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Zeytinyağlı Vişneli Yaprak Sarma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 400 gram asma yaprağı (Tokat/Erbaa yaprağı)
  • 1 su bardağı pirinç
  • 3 adet kuru soğan
  • 1/2 demet dereotu
  • 1 su bardağı vişne
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Zeytinyağlı Vişneli Yaprak Sarma tarifi nasıl yapılır?

  • Basılı olan Tokat/Erbaa yaprağınızı soğuk sudan bir geçirin. Taze yaprak kullanacaksanız bir taşım kaynatın.
  • İç malzemesini hazırlamak için soğanları halka halka doğrayın ve zeytinyağında kavurun. 1 tatlı kaşığı da şeker ekleyin.
  • 1 ölçü pirincinizi nişastası gidene kadar yıkayın veyahut yarım saat sıcak su içerisinde bekletin.
  • Yıkadığınız pirinçleri karamelize olan soğanın içine koyun kavurduktan sonra 1 çay bardağı su ilave edin.
  • Pirinçler suyunu çekince altını kapatın baharatlarını, çekirdeğinden ayrılmış vişneyi ve ince kıyılmış dere otunu ekleyin.
  • Suyunu süzdüğünüz yapraklarınızla güzelce sarın.
  • Pişirmeden önce ortasına bir avuç vişne ekleyin. Ve 1 ölçü vişne suyu ekleyin. Orta ateşte yarım saat pişirin. Dinlendikten sonra servis edin. Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Vişneli Yaprak Sarma tarifinin püf noktası nedir?

İçine eklediğiniz dereotunun saplarını atmayın, tencerenin dibine serin. Sarmaların en üstünü de yaprakla kapatırsanız kararma yapmayacaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025