Zeytinyağlı ve Tulum Peynirli Pizza Tarifi
Zeytinyağlı ve Tulum Peynirli Pizza tarifi: Zeytinyağlı ve Tulum Peynirli Pizza için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı ve Tulum Peynirli Pizza nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Zeytinyağlı ve Tulum Peynirli Pizza yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 2,5 su bardağı  un
- 1/2 paket  kuru maya
- 1 tatlı kaşığı  toz şeker
- 1 çay kaşığı  tuz
- 2 yemek kaşığı  zeytinyağı
- 1 su bardağı  ılık su
Sosu için:
- 1 yemek kaşığı  domates salçası
- 1 çay kaşığı  kekik
- 1 çay kaşığı  kırmızı toz biber
- 1 çay bardağı  su
Üzeri için:
- 1 adet  soğan
- 4 adet  biber
- 1 adet  domates
- 5 adet  sosis
- 1 su bardağı  tulum peyniri
- 2 yemek kaşığı  zeytinyağı
Zeytinyağlı ve Tulum Peynirli Pizza tarifi nasıl yapılır?
- Şeker, maya ve tuz ılık suda eritilir. Un bir kaseye konduktan sonra ortasına bu karışım dökülerek hamur yoğurulur. Hamur kabarması için en az bir saat üzeri nemli bir bezle örtülerek bırakılır.
- Bu sırada soğanlar yarım ay şeklinde, biberler halka halka, sosisler küçük küçük ve domatesler de ince ince doğranır.
- Sonra sosa geçilir. Bunun için salça, baharatlar su içerisinde karıştırılır. Kabaran hamur, “zeytinyağı” yardımıyla ince bir şekilde açılır. Fırın tepsisi “zeytinyağı” ile yağlanarak üzerine hamur konulur ve üzerine domates sosu sürülür.
- Soslu hamurun üzerine doğranmış olan soğan, biber, domates, sosis serpiştirilir ve zeytinyağı gezdirilir. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırına yerleştirilir.
- 20-25 dakika piştikten sonra üzerine tulum peyniri serpiştirilerek tekrar peynir eriyene kadar yaklaşık 5 dakika daha pişirilir. Hazırladığınız “Ege Nefis Pizza”nın üzerine dilediğiniz kadar roka serpiştirerek sunuma hazırlayabilirsiniz.