Zeytinyağlı Türlü Tarifi
Zeytinyağlı Türlü tarifi: Zeytinyağlı Türlü için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Türlü nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Zeytinyağlı Türlü yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet patlıcan
- 2 adet kabak
- 1 adet patates
- 2 adet domates
- 1 adet soğan
- 2 adet kırmızı kapya biber
- 2 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Zeytinyağlı Türlü tarifi nasıl yapılır?
- Soğanları jülyen (yarım ay) şeklinde doğrayın.
- Tencereye zeytinyağını koyup yağ kızdığında soğanları ekleyin ve hafif renk alıncaya kadar kavurun. Ardından ince doğradığınız sarımsakları da ekleyin.
- Patatesleri ve biberi de küp şeklinde doğrayıp tencereye ekleyin.
- Kabak ve patlıcanları yuvarlak şekilde kesip diğer malzemelerin üzerine ilave edin ve kavurmaya devam edin.
- Son olarak domatesleri de rendeleyip üzerine ekleyin. Tuz ve karabiberi de katıp tüm sebzeler yumuşayıncaya kadar düşük ateşte ağır ağır pişirin.
Zeytinyağlı Türlü tarifinin püf noktası nedir?
Yemeğinizi servis etmeden önce üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirirseniz daha parlak görünecektir.
Zeytinyağlı Türlü tarifi için servis önerisi
Sıcak ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz.