Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi
Zeytinyağlı Taze Fasulye tarifi: Zeytinyağlı Taze Fasulye için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Taze Fasulye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Zeytinyağlı Taze Fasulye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kilogram taze fasulye
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 4 diş sarımsak
- 1 adet büyük boy domates
- 2 adet yeşil biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Zeytinyağlı Taze Fasulye tarifi nasıl yapılır?
- Kuru soğanları küçük küpler halinde kesin. Sarımsakları ince ince dilimleyin.
- Ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkardığınız yeşil biberleri ince ince kesin, domatesi rendeleyin.
- Uç kısımlarını alıp, kılçıklarını ayıkladığınız taze fasulyeleri jülyen şeklinde doğrayın. Bol suda yıkadıktan sonra fazla suyunu süzün.
- Zeytinyağını bir tencerede kızdırın. Doğradığınız soğan ve sarımsakları hafif bir renk alana kadar kavurun.
- Doğranmış taze fasulyeleri ekleyerek kavurma işlemini sürdürün. Doğranmış yeşil biber, tuz ve karabiberi ekleyin.
- Son olarak rendelenmiş domatesi eklediğiniz taze fasulyeyi, kendi suyunda, kapağını kapattığınız tencerede 35 dakika kadar pişirin.
- Arzuya göre ılık fakat daha da lezzetli olması için soğuk olarak servis edin ve sevdiklerinizle paylaşın.
Zeytinyağlı Taze Fasulye tarifinin püf noktası nedir?
İnce ince kesilen taze fasulye ve domatesin suyu yeterli olacağından ayrıca su eklemeyin.
Zeytinyağlı Taze Fasulye tarifi için servis önerisi
Zeytinyağlı yemekleri iyice soğuduktan sonra servis ediniz.