Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi

Zeytinyağlı Taze Fasulye

Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi

Zeytinyağlı Taze Fasulye tarifi: Zeytinyağlı Taze Fasulye için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Taze Fasulye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Zeytinyağlı Taze Fasulye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kilogram çalı fasulyesi
  • 3 adet soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 kilogram domates
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz

Zeytinyağlı Taze Fasulye tarifi nasıl yapılır?

  • Fasulyeleri ayıklayın ve kenara alın.
  • Soğanları küp küp doğrayın. Tencereye zeytinyağını dökün ve soğanları kavurmaya başlayın. 2 dakika kavurduktan sonra ince ince doğradığınız sarımsakları da atın.
  • Soğanlar hafiften ölmeye başlayınca fasulyeleri ekleyin ve 2-3 dakika kavurun, ocağın ateşini kısın ve tencerenin kapağını kapatın.
  • Domateslerin kabuğunu soyun ve küp küp doğrayın. Domatesleri fasulyelerin üzerine yayın ancak karıştırmayın. Tencerenin kapağını kapatın.
  • Bırakın domatesler ve fasulyeler kısık ateşte yavaş yavaş sularını salsın.
  • Yaklaşık 40 dakika kısık ateşte pişen yemeğe tuz ve şekeri ekleyin. Tereyağını yemeğin üzerine bırakın. Tencerenin kapağını kapatın ve 10 dakika daha kısık ateşte pişirin. Tereyağı yavaş yavaş eriyip yemeğin içine karışacaktır. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025