Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi
Zeytinyağlı Taze Fasulye tarifi: Zeytinyağlı Taze Fasulye için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Taze Fasulye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Zeytinyağlı Taze Fasulye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kilogram taze fasulye
- 2 adet kuru soğan
- 5 adet domates (varsa orta boy konserve domates)
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 diş sarımsak
- 1 çay bardağı zeytinyağı
Zeytinyağlı Taze Fasulye tarifi nasıl yapılır?
- Fasulyeleri yıkayıp uzunlamasına ortadan ikiye kesin.
- Soğanları küp küp doğrayın ve fasulyelerin üzerine koyun.
- Üzerine domatesleri rendeleyin. Varsa konserveyi dökün.
- Şeker , tuz, zeytinyağı ve sarımsağı ekleyin. Eğer domatesleriniz kuru ise 1 su bardağı su ilave edin.
- Ocağa alın kaynadıktan sonra altını kısın ve 40 45 dakika kadar kontrollü şekilde pişirin. Afiyet olsun.
Zeytinyağlı Taze Fasulye tarifinin püf noktası nedir?
Eğer zeytinyağlıları biraz daha tatlı seviyorsanız şekeri çoğaltabilirsiniz.