Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi
Zeytinyağlı Taze Fasulye tarifi: Zeytinyağlı Taze Fasulye için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Taze Fasulye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Zeytinyağlı Taze Fasulye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 kilogram taze fasulye
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet büyük boy soğan
- 2 adet büyük boy domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 3 diş sarımsak
- 1 küp küp şeker
- 1 tutam tuz
Zeytinyağlı Taze Fasulye tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle fasulyeleri sevdiğiniz boyutlarda kesin, ben enine ve boyuna ikiye bölerek 4 parçaya ayırdım.
- Zeytinyağını tencereye alıp ince ince, yemeklik doğradığımız soğanlarımızı tencereye alalım. Renk alana kadar kavrulan soğanlarımıza 1 küp şekeri ekleyelim.
- Salçamızı da üstüne ekleyerek kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Küp küp doğradığınız domatesleri de tenceremize alalım.
- Domateslerimizi suyunu salınca fasulyelerimizi ve yemeğimizin tuzunu ekleyelim.
- Fasulyelerin üzerini geçmeyecek şekilde su ekleyelim ve fasulyelerimiz yumuşayana kadar pişirelim.
- Servis kabına alarak ılımaya bırakalım, oda ısısında servis etmek zeytinyağlılar için idealdir. Afiyet olsun.
Zeytinyağlı Taze Fasulye tarifinin püf noktası nedir?
Küp şekeri soğana eklerseniz soğana hafif bir karamelize tat katıyor ve ben mümkün olduğu kadar az su kullanarak domatesin suyunda ağır ağır pişiriyorum. Hem daha lezzetli oluyor hem de yemek pişince güzel bir kıvam alıyor.
Zeytinyağlı Taze Fasulye tarifi için servis önerisi
Üzerine taze nane yaprağı kullanarak servis edebilirsiniz.