Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi
Zeytinyağlı Taze Fasulye tarifi: Zeytinyağlı Taze Fasulye için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Taze Fasulye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 tabaklık
Zeytinyağlı Taze Fasulye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet kuru soğan
- 1 kilogram taze fasulye
- 2 adet orta boy domates
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
Zeytinyağlı Taze Fasulye tarifi nasıl yapılır?
- Domateslerimizi soyup küp küp doğruyoruz.
- Soğanlarımızı istediğimiz gibi doğruyoruz (ben ince ince doğradım).
- Domateslerimizi soyup küp küp doğruyoruz.
- Tenceremize zeytinyağımızı döküp doğradığımız soğanları tenceremize ekliyoruz ve kavuruyoruz.
- Güzelce kavurduğumuz soğanlara 1 yemek kaşığı salçamızı ekleyip kavuruyoruz.
- Kavurduğumuz soğan ve salça karışımına domateslerimizi ekliyoruz.
- Kaynadıktan biraz sonra ayıkladığımız taze fasulyeleri ekliyoruz ve birkaç kez karıştırdıktan sonra 4 su bardağı ılık suyumuzu döküp tencerenin kapağını kapatıyoruz.
- Pişmeye yakın tuzu ekleyeyip bir kez daha karıştırıp tenceremizin kapağını kapatıyoruz.
Zeytinyağlı Taze Fasulye tarifinin püf noktası nedir?
İsteğe bağlı olarak karabiber ekleyebilirsiniz.