Zeytinyağlı Taze Börülce Tarifi
Zeytinyağlı Taze Börülce tarifi: Zeytinyağlı Taze Börülce için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Taze Börülce nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kişilik
Zeytinyağlı Taze Börülce yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram taze börülce
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet orta boy domates
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
Zeytinyağlı Taze Börülce tarifi nasıl yapılır?
- Börülcelerin saplarını koparalım uzun olanları ikiye bölelim.
- Börülceleri yıkayarak kenarda suyunun süzülmesi için koyalım.
- Bir soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayalım. Domatesin kabuklarını soyalım ve küp küp doğrayalım.
- Zeytinyağını tencereye alıp kızdıralım doğradığımız soğanı sarımsağı ekleyerek kavuralım. Rengi hafif sararınca börülceleri de ekleyerek kavuralım.
- Kavrulan börülcelerin üzerine doğradığımız domatesi ekleyelim karıştırmadan tencerenin kapağını kapatalım.
- Bir limonun suyu tuz ve şekeri ayrıca istenilen baharatları karıştırarak sos hazırlayalım. Afiyet olsun.
Zeytinyağlı Taze Börülce tarifinin püf noktası nedir?
Sarımsağı doğrarak değil de ezerek yemeğinize ekleyebilirsiniz.
Zeytinyağlı Taze Börülce tarifi için servis önerisi
Yemek piştikten yaklaşık 3 saat sonra servis edebilirsiniz. Soğuk ya da ılık bir şekilde tüketebilirsiniz.