Zeytinyağlı Taze Börülce Tarifi
Zeytinyağlı Taze Börülce tarifi: Zeytinyağlı Taze Börülce için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Taze Börülce nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
14 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
9 kişilik
Zeytinyağlı Taze Börülce yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 kilogram taze börülce
- 2 adet kuru soğan
- 4 adet domates
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 3-4 diş sarımsak
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 su bardağı sıcak su
Zeytinyağlı Taze Börülce tarifi nasıl yapılır?
- Börülceleri yıkadıktan sonra, taze fasulyeleri ayıklar gibi ayıklayın. Boylarına göre 2-3 parçaya ayırın.
- Soğanları piyazlık doğrayın. Sarımsakları rendeleyin. Domateslerin kabuklarını soyarak, küçük küpler şeklinde doğrayın.
- Az tuzla zeytinyağın bir kısmıyla birlikte soğanları soteleyin. Zeytinyağın geri kalanı daha sonra yemeğin üstüne dökeceğiz, domatesleri ve sarımsakları da soteleyin. Börülceleri biraz çevirin.
- Üstüne yarım bardak kadar sıcak su dökün. Tuzunu karabiberini ayarlayın. Şekeri ekleyin.
- Kalan zeytinyagını da yemeğin üstüne gezdirin. Alttan üste doğru börülceleri dağıtmadan nazikçe yemeği karıştırın.
- Tencere kapağı kapalı, kısık ateşte pişecek. Ara Ara suyunu çekmiş mi diye kontrol edin yine az az sıcak su ekleyin.
- Zeytinyağlı yemekler fazla su eklenmesini sevmezler.
- Yemek piştikten sonra az daha zeytinyağ gezdirip kapağı kapalı dinlendirin.
- Şeker oranını azaltıp, yemeğe bir iki adet kırmızı biber de ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Zeytinyağlı Taze Börülce tarifinin püf noktası nedir?
Yemek için az bir sarımsak ezmesi, limon ve zeytinyağlı hazırladığınız bir sosu servis sırasında tercih edeceklere, sunabilirsiniz.