Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Zeytinyağlı Taze Bezelye Tarifi

Zeytinyağlı Taze Bezelye

Zeytinyağlı Taze Bezelye Tarifi

Zeytinyağlı Taze Bezelye tarifi: Zeytinyağlı Taze Bezelye için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Taze Bezelye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Zeytinyağlı Taze Bezelye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1/2 kilogram taze bezelye
  • 1 adet havuç
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet şeker
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı domates sosu (veya iki adet domates )

Zeytinyağlı Taze Bezelye tarifi nasıl yapılır?

  • Bezelyeleri hiç kırmadan kılçıklarını güzelce temizliyoruz.
  • Havuç soyulup jülyen doğranır.
  • Bezelye ve havuçlar ı yuvarlak yayvan bir tencereye daire şeklinde dizilir. Tam ortaya isteğe göre bir patates veya bir domates konulabilir.
  • Bir tavada ince doğranmış soğan ve sarımsakları zeytinyağ ile kavuruyoruz.
  • Pembeleşince salçamızı ve domates sosumuzu ekleyip bir 3-4 dakika pişiriyoruz.
  • Bir çay kaşığı tuz ve bir adet kesme şeker ekleyip tencereye dizdiğimiz bezelye üzerine yavaşça gezdirip kısık ateşte 20-25 dakika pişiriyoruz.
  • İhtiyaç olursa bir çay bardağı kadar sıcak su takviyesi yapılabilir. Ben biraz kıtır pişiriyorum.
  • Altını kapattıktan sonra dinlendirip servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025