Zeytinyağlı Taze Bezelye Tarifi
Zeytinyağlı Taze Bezelye tarifi: Zeytinyağlı Taze Bezelye için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Taze Bezelye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Zeytinyağlı Taze Bezelye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 kilogram taze bezelye
- 1 adet havuç
- 1 adet orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 adet şeker
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı domates sosu (veya iki adet domates )
Zeytinyağlı Taze Bezelye tarifi nasıl yapılır?
- Bezelyeleri hiç kırmadan kılçıklarını güzelce temizliyoruz.
- Havuç soyulup jülyen doğranır.
- Bezelye ve havuçlar ı yuvarlak yayvan bir tencereye daire şeklinde dizilir. Tam ortaya isteğe göre bir patates veya bir domates konulabilir.
- Bir tavada ince doğranmış soğan ve sarımsakları zeytinyağ ile kavuruyoruz.
- Pembeleşince salçamızı ve domates sosumuzu ekleyip bir 3-4 dakika pişiriyoruz.
- Bir çay kaşığı tuz ve bir adet kesme şeker ekleyip tencereye dizdiğimiz bezelye üzerine yavaşça gezdirip kısık ateşte 20-25 dakika pişiriyoruz.
- İhtiyaç olursa bir çay bardağı kadar sıcak su takviyesi yapılabilir. Ben biraz kıtır pişiriyorum.
- Altını kapattıktan sonra dinlendirip servis ediyoruz. Afiyet olsun.