Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Zeytinyağlı Taze Bakla Yemeği Tarifi

Zeytinyağlı Taze Bakla Yemeği

Zeytinyağlı Taze Bakla Yemeği Tarifi

Zeytinyağlı Taze Bakla Yemeği tarifi: Zeytinyağlı Taze Bakla Yemeği için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Taze Bakla Yemeği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Zeytinyağlı Taze Bakla Yemeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 750 gram taze bakla
  • 1/2 demet dereotu
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1/2 adet limon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı

Zeytinyağlı Taze Bakla Yemeği tarifi nasıl yapılır?

  • Baklaları yıkadıktan sonra temizlemeye geçmeden önce kararmaması için suyu hazırlayalım. Yaklaşık 2 litre suya 1 kaşık un atıyoruz.
  • Limonu birkaç dilim keserek kalanını suyun içine sıkıyoruz ve tüm malzemeleri karıştırıyoruz.
  • Temizlediğimiz baklaları suyun içine atıyoruz. Baklalar hazırlamış olduğumuz suyun içinde kararma yapmadan uzun süre duracaklardır.
  • Baklaları temizleme işlemi bittikten sonra soğanları küçük küçük doğruyoruz. Ardından dere otunu da küçük küçük doğrayarak bir kabın içine alıyoruz.
  • Soğanı ve dereotunu doğradıktan sonra tencereyi ocağa koyalım ve içine ½ çay bardağı zeytinyağını dökelim.
  • Soğanları da tencereye koyduktan sonra hafif pembeleşene kadar kavuralım.
  • Soğanları yeterince kavurduktan sonra baklaları tencereye alıyoruz ve soğanlarla beraber kavurmaya devam ediyoruz.
  • Yemeğin kıvamının daha güzel olması için ayrı bir kabın içine 1 kaşık un ve bir miktar su koyarak güzelce çırpıyoruz. Burada dikkat edilmesi gereken unların topak topak kalmamasıdır.
  • Güzelce çırparak unu eritiyor ve hazırlamış olduğumuz karışımı tencereye ekliyoruz.
  • Ardından tuz ve karabiberi de ekleyerek yemeğimizi güzelce karıştırıyoruz.
  • Tüm malzemeler karıştıktan sonra tencereye yaklaşık 2 su bardağı kadar sıcak su ekleyerek yemeğimizi pişmeye bırakıyoruz.
  • 15 dakika pişen yemeğimiz neredeyse hazır. Ocağı kapatmadan 5 dakika önce ince ince kıydığımız dereotlarını tencereye ekleyerek 5 dakika daha pişiriyoruz.
  • Ege usulü Zeytinyağlı Taze Bakla Yemeğimiz artık hazır. Servis için tabağa aldığımız baklayı dilerseniz yoğurtla da servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Taze Bakla Yemeği tarifinin püf noktası nedir?

Yemeğin kıvamının daha güzel olması için ayrı bir kabın içine 1 kaşık un ve bir miktar su koyarak güzelce çırpıyoruz. Burada dikkat edilmesi gereken unların topak topak kalmamasıdır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025