Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Zeytinyağlı Sultani Bezelye Tarifi

Zeytinyağlı Sultani Bezelye

Zeytinyağlı Sultani Bezelye Tarifi

Zeytinyağlı Sultani Bezelye tarifi: Zeytinyağlı Sultani Bezelye için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Sultani Bezelye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Zeytinyağlı Sultani Bezelye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram sultani bezelye
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 1/2 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 adet limonun suyu

Zeytinyağlı Sultani Bezelye tarifi nasıl yapılır?

  • Bezelyeleri sadece uç kısımlarından ayıklayın, kılçıklarını temizleyin. Tavaya 3 yemek kaşığı zeytinyağını, doğradığınız soğanları ve tuzu alın, hafif pembeleşene kadar kavurun.
  • Pembeleşmesine yakın, yıkanmış bezelyeleri ekleyin. Yarım su bardağı sıcak su ekleyip kısık ateşte ara ara karıştırarak pişirin. Sık karıştırmayın ki dağılmasın.
  • Pişmeye yakın rendelenmiş domates ve ince doğranmış sarımsağı ilave edin. Kontrollü pişirin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025