Zeytinyağlı Soğan Dolması Tarifi
Zeytinyağlı Soğan Dolması tarifi: Zeytinyağlı Soğan Dolması için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Soğan Dolması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Zeytinyağlı Soğan Dolması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 6 adet  soğan
 - 4 yemek kaşığı  zeytinyağı
 - 4 yemek kaşığı  sıvı yağ
 - 1 adet  soğan
 - 1,5 su bardağı  pirinç
 - 1 tatlı kaşığı  domates salçası
 - 1 çay kaşığı  tuz
 - 1 çay kaşığı  sumak
 - 2 çay kaşığı  pul biber
 - 2 adet  domates
 - 1,5 su bardağı  su
 - 1/2 demet  maydanoz
 - 1/2 demet  taze nane
 - 1/2 su bardağı  sıcak su
 - 2 yemek kaşığı  domates salçası
 - 1 tatlı kaşığı  kuru nane
 
Zeytinyağlı Soğan Dolması tarifi nasıl yapılır?
- Soğanları yemeklik doğrayın. Tavaya zeytinyağı ve sıvı yağı aktarıp soğanları kavurmaya başlayın. Soğanlar hafif renk alınca salçayı ilave edin.
 - Pirinçleri yıkayın ve süzdürün. Kavurduğunuz soğanın üzerine pirinci ilave edin ve kavurmaya devam edin. Tuz ve baharatları ilave edin.
 - Domateslerin kabuğunu soyun ve rendeleyin. Rendelediğiniz domatesi  de pirincin üzerine ilave edin. Suyu da ilave edip, pirinçler suyu çekene kadar, tencerenin kapağı kapalı bir biçimde pişirin. Maydanozu ince kıyın. Pirinçler suyunu çekince içine kıydığınız maydanozu ekleyin ve ocaktan alın.
 - Dolduracağınız soğanların kabuğunu soyup, su dolu bir tencereye aktarın ve 10 dakika haşlayın. Haşlanan soğanları videodaki gibi tek tek yapraklarına ayırın. İçine hazırladığınız dolma harcını dikkatlice doldurun.
 - Doldurduğunuz soğanları yassı olacak şekilde tencereye dizin. Salça, kekik ve sıcak suyu bir kapta iyice karıştırın. Dolmaların üzerine salçalı su karışımını ilave edip, kısık ateşte 25 dakika pişirin. Piştikten sonra üzerine taze nane doğrayın. Soğuk olarak servis edin. Afiyet olsun.