Zeytinyağlı Sinkonta Tarifi
Zeytinyağlı Sinkonta tarifi: Zeytinyağlı Sinkonta için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Sinkonta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tabaklık
Zeytinyağlı Sinkonta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Bal kabakları için:
- 1/4 adet bal kabağı (yaklaşık 400 gram)
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
Yoğurtlu sos için:
- 1 kase yoğurt
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 diş sarımsak
Domatesli sos için:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet orta boy soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı domates konservesi
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı şeker
Zeytinyağlı Sinkonta tarifi nasıl yapılır?
- Bal kabağını ince ince dilimleyin ve yağlı bir kağıda üst üste gelmeyecek şekilde yerleştirin. Üzerlerine gelişigüzel zeytinyağını serpiştirin ve 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
- Bu sırada sarımsaklı yoğurdu için zeytinyağı, sarımsak, tuz ve yoğurdu karıştırın ardından buzdolabına kaldırın.
- Domates sosu için soğanı piyazlık doğrayın. Bir tavada zeytinyağını ısıttıktan sonra soğanları ekleyip sotelemeye başlayın.
- Soğanlar yumuşayınca domates salçasını üzerine ekleyin ve karıştırarak pişirmeye devam edin.
- Ardından konserve domatesleri ekledikten sonra ocağı kısın ve tüm baharatları ekleyip karıştırın. Altı kısık olarak 10-15 dakika pişirdikten sonra domates sosunuz hazırdır.
- Yayvan bir servis tabağına önce nizami olarak bal kabaklarını dizin. Ardından sarımsaklı yoğurdu dökün.
- Son olarak ılışmış domates sosu üzerine dökün. Dilerseniz ılık dilerseniz dinlendikten sonra soğuk bir şekilde servis edin. Afiyet olsun!