Zeytinyağlı Semizotu Tarifi
Zeytinyağlı Semizotu tarifi: Zeytinyağlı Semizotu için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Semizotu nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Zeytinyağlı Semizotu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet soğan
- 1 bağ semizotu
- 1 yemek kaşığı bulgur (yerine pirinç de kullanabilirsiniz)
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 adet domates
- 1/2 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Zeytinyağlı Semizotu tarifi nasıl yapılır?
- Semizotlarını ayıklayın ve bol suyla yıkayın.
- Yıkadığınız semizotlarını iri parçalar halinde kesin.
- Kestiğiniz semizotlarını iyice durulayın.
- Soğanı küp küp yemeklik doğrayın.
- Tencerenizi ısıtın. Isıttğınız tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağını ilave edin.
- Soğanları hafifçe kavurun.
- Domatesleri rendeleyin ve soğanla beraber pişirin.
- Semizotlarını ekleyin ve karıştırın. Sıcak suyu ilave edin ve kaynayınca bulguru ekleyin.
- Yemeğin altını kısın ve en son kalan 2 yemek kaşığı zeytinyağını da ekleyip bulgurlar şişene kadar pişirin. Pişen yemeğinizi soğutun ve soğuduktan sonra servis edin. İşte bu kadar. Afiyetler olsun!
Zeytinyağlı Semizotu tarifinin püf noktası nedir?
Domateslerin kabuklarını kolayca soymak için önce kaynayan sıcak suyun içinde 2-3 dakika pişirin. Sonra soğuk suya tutun ve kabuklarını soyun.
Zeytinyağlı Semizotu tarifi için servis önerisi
Yanına yoğurt koyarak servis edebilirsiniz.