Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Zeytinyağlı Semizotu Tarifi

Zeytinyağlı Semizotu

Zeytinyağlı Semizotu Tarifi

Zeytinyağlı Semizotu tarifi: Zeytinyağlı Semizotu için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Semizotu nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Zeytinyağlı Semizotu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet soğan
  • 1 bağ semizotu
  • 1 yemek kaşığı bulgur (yerine pirinç de kullanabilirsiniz)
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 adet domates
  • 1/2 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Zeytinyağlı Semizotu tarifi nasıl yapılır?

  • Semizotlarını ayıklayın ve bol suyla yıkayın.
  • Yıkadığınız semizotlarını iri parçalar halinde kesin.
  • Kestiğiniz semizotlarını iyice durulayın.
  • Soğanı küp küp yemeklik doğrayın.
  • Tencerenizi ısıtın. Isıttğınız tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağını ilave edin.
  • Soğanları hafifçe kavurun.
  • Domatesleri rendeleyin ve soğanla beraber pişirin.
  • Semizotlarını ekleyin ve karıştırın. Sıcak suyu ilave edin ve kaynayınca bulguru ekleyin.
  • Yemeğin altını kısın ve en son kalan 2 yemek kaşığı zeytinyağını da ekleyip bulgurlar şişene kadar pişirin. Pişen yemeğinizi soğutun ve soğuduktan sonra servis edin. İşte bu kadar. Afiyetler olsun!

Zeytinyağlı Semizotu tarifinin püf noktası nedir?

Domateslerin kabuklarını kolayca soymak için önce kaynayan sıcak suyun içinde 2-3 dakika pişirin. Sonra soğuk suya tutun ve kabuklarını soyun.

Zeytinyağlı Semizotu tarifi için servis önerisi

Yanına yoğurt koyarak servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025