Zeytinyağlı Sarma Tarifi
Zeytinyağlı Sarma tarifi: Zeytinyağlı Sarma için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Sarma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 porsiyon
Zeytinyağlı Sarma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 kilogram asma yaprağı
- 1 kase pirinç
- 2 adet soğan
- 3-4 dal taze nane
- 1/2 demet maydanoz
- 1/2 demet dereotu
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça (biber ya da domates tercih sizin)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
Zeytinyağlı Sarma tarifi nasıl yapılır?
- Pirinçleri yıkıyoruz. İçine ince kıyılmış taze otları ekliyoruz, Baharatları, rendelenmiş soğanı, zeytinyağını ilave ediyoruz. Kaşık yardımıyla güzelce karıştırıyoruz. İyice harmanlayın.
- Yaprağınız salamuraysa tuzu gitsin diye suda bekletin. Eğer taze yaprak kullanıyorsanız kaynar suya daldırıp çıkarın. Rengi değiştiğinde doldurmaya hazırdır.
- Yaprakların damarlı kısımları üste gelecek şekilde açın ve uç kısmına tatlı kaşığıyla iç harç koyup yanları ortaya getiriyoruz ve uç kısımdan başlayarak sıkıca sarıyoruz.
- Tencerenin altına 3-4 adet yaprak koyup üstüne sarmaları yerleştiriyoruz.
- Üstüne gelecek kadar yavaşça su ilave ediyoruz ve sarmaların üzerine porselen tabak kapatıyoruz.
- Kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Yavaş yavaş pişirin. Lezzeti şahane olacaktır. Soğuduktan sonra servis edin. Afiyetle..
Zeytinyağlı Sarma tarifinin püf noktası nedir?
Bu tarifi diğer tariflerden ayıran noktalar: İç harcının çiğden yapraklara sarılması ve iç malzemesinin bol yeşillik olması sarmayı daha fresh ve sağlıklı yapıyor. Böylece pirincin verdiği ağırlık ortan kalkıyor.