Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Zeytinyağlı Sarma Tarifi

Zeytinyağlı Sarma

Zeytinyağlı Sarma Tarifi

Zeytinyağlı Sarma tarifi: Zeytinyağlı Sarma için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Sarma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Zeytinyağlı Sarma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1/2 kilogram asma yaprağı
  • 1 kase pirinç
  • 2 adet soğan
  • 3-4 dal taze nane
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1/2 demet dereotu
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça (biber ya da domates tercih sizin)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon

Zeytinyağlı Sarma tarifi nasıl yapılır?

  • Pirinçleri yıkıyoruz. İçine ince kıyılmış taze otları ekliyoruz, Baharatları, rendelenmiş soğanı, zeytinyağını ilave ediyoruz. Kaşık yardımıyla güzelce karıştırıyoruz. İyice harmanlayın.
  • Yaprağınız salamuraysa tuzu gitsin diye suda bekletin. Eğer taze yaprak kullanıyorsanız kaynar suya daldırıp çıkarın. Rengi değiştiğinde doldurmaya hazırdır.
  • Yaprakların damarlı kısımları üste gelecek şekilde açın ve uç kısmına tatlı kaşığıyla iç harç koyup yanları ortaya getiriyoruz ve uç kısımdan başlayarak sıkıca sarıyoruz.
  • Tencerenin altına 3-4 adet yaprak koyup üstüne sarmaları yerleştiriyoruz.
  • Üstüne gelecek kadar yavaşça su ilave ediyoruz ve sarmaların üzerine porselen tabak kapatıyoruz.
  • Kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Yavaş yavaş pişirin. Lezzeti şahane olacaktır. Soğuduktan sonra servis edin. Afiyetle..

Zeytinyağlı Sarma tarifinin püf noktası nedir?

Bu tarifi diğer tariflerden ayıran noktalar: İç harcının çiğden yapraklara sarılması ve iç malzemesinin bol yeşillik olması sarmayı daha fresh ve sağlıklı yapıyor. Böylece pirincin verdiği ağırlık ortan kalkıyor.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025