Zeytinyağlı Rezene Yemeği Tarifi
Zeytinyağlı Rezene Yemeği tarifi: Zeytinyağlı Rezene Yemeği için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Rezene Yemeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Zeytinyağlı Rezene Yemeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 dal rezene (soğanlı)
- 1 adet büyük boy soğan
- 4-5 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet limon suyu
- 1 adet havuç
- 1/2 çay bardağı sıcak su
Zeytinyağlı Rezene Yemeği tarifi nasıl yapılır?
- Rezeneleri yıkayın. Rezenelerin alt kısımlarını kesip atın.
- Her bir rezeneyi çok küçük parçalar olmayacak şekilde, dik olarak kesip, parçalara ayırın. Yaprak kısımlarını da kullanacağız.
- Kuru soğanı piyazlık doğrayın. Sarımsak dişlerinin üstüne bıçağın arkasıyla ellerinizin desteğiyle bir kere vurursanız kolaylıkla kabuklarını çıkartabilirsiniz.
- Sonrası sarımsakları küçük rende ile rendeleyin. Tencerede az yağda az tuzla soğanı ve sonrası sarımsakları pişirin.
- İnce bir şekilde doğradığınız havuçları da ekleyin. Sonrası sırasıyla rezeneleri, küçük şekilde doğranmış sap kısımları, şeker, tuz, limon ve suyu ekleyin.
- Şeker ve ekşi oranını kendi zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Fazla baskın tadlar rezenin kendine has o anason tadının önüne geçebilir.
- Üstüne biraz daha zeytnyağı ekleyin, alt tarafından üste doğru yavaş şekilde karıştırıp, tencerenin kapağını kapatın.
- Kısık ateşte sebzeler pişene kadar pişirin. Ara ara suyunu çekebilir, kontrol edersiniz.
- Zeytinyağlılarda çok su eklenmesi tadı bozuyor. Kontrollü su eklemek daha doğru.
- Karıştırırken de sebzelerin dağılmaması için hep alt taraftan üste doğru yavaş hareketlerle geçiş yapmak daha iyi sonuç veriyor.
- Piştikten sonra en son yine az biraz zeytinyağı üstüne gezdirilip, tencere kapağı kapalı dinlendirin. Afiyet olsun.
Zeytinyağlı Rezene Yemeği tarifinin püf noktası nedir?
Pişirme sırasında istenirse 2-3 yemek kaşığı pirinç eklenebilir. Ya da portakal suyu da eklenebilinir. Çiğ olarak salata şeklinde de gayet lezzetli oluyor. Sap kısımlarını yemek içinde kullanmayıp, salatalarda ya da çorbalarda vb. de kullanabilirsiniz.