Zeytinyağlı Portakallı Yer Elması Tarifi
Zeytinyağlı Portakallı Yer Elması tarifi: Zeytinyağlı Portakallı Yer Elması için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Portakallı Yer Elması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 porsiyon
Zeytinyağlı Portakallı Yer Elması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 300 gram yer elması
- 1 adet soğan
- 1 adet orta boy havuç
- 1 adet portakalın suyu
- 1-2 yemek kaşığı basmati pirinç (isteğe bağlı)
- 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
Zeytinyağlı Portakallı Yer Elması tarifi nasıl yapılır?
- Yer elmalarının kabuklarını soyup küp küp doğrayıp, limonlu suya atıyoruz.
- Zeytinyağı, yarım halkalar şeklinde doğranmış havuçlar ve yemeklik doğranmış soğanı tencereye alıp kavurmaya başlıyoruz. Soğanlar yumuşadıktan sonra yer elmalarını tencereye alıp, biraz daha kavuruyoruz.
- Yer elmalarının üzerini kapatacak kadar suyu, portakal suyunu, basmati pirinci ve damak tadınıza göre tuzu ekleyip yer elmaları yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra servis ediyoruz. Afiyetler olsun!
Zeytinyağlı Portakallı Yer Elması tarifinin püf noktası nedir?
Tercihen soğuk ve üzerinde nar taneleriyle birlikte servis ediyoruz.