Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Zeytinyağlı Portakallı Kereviz Tarifi

Zeytinyağlı Portakallı Kereviz

Zeytinyağlı Portakallı Kereviz Tarifi

Zeytinyağlı Portakallı Kereviz tarifi: Zeytinyağlı Portakallı Kereviz için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Portakallı Kereviz nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Zeytinyağlı Portakallı Kereviz yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kerevizler İçin:

  • 3 adet orta boy kereviz
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 su bardağı bezelye (dondurulmuş)

Sos İçin:

  • 1 adet limonun suyu
  • 1 adet portakalın suyu
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzeri İçin:

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Zeytinyağlı Portakallı Kereviz tarifi nasıl yapılır?

  • Kerevizler soyulur, yıkanır ve enine ikiye bölünür. ortası çok derine gitmeden, garnitür konacak şekilde oyulur. Kararmaması için limonla ovulup tencereye dizilir.
  • Limon suyu, portakal suyu, portakal kabuğu rendesi, tuz ve zeytinyağı karıştırılır.
  • Soğan, patates ve havuç küçük küpler şeklinde kesilir. Bezelye eklenip sosun yarısıyla karıştırılır. Sebzeler kerevizlerin içine paylaştırılır.
  • Kalan sosa su ilave edilerek kerevizlerin üzerine dökülür. Önce yüksek, kaynayınca kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirilir.
  • Tamamen soğuyunca servis tabağına alınır, zeytinyağı gezdirilerek servis edilir. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025