Zeytinyağlı Portakallı Kereviz Tarifi
Zeytinyağlı Portakallı Kereviz tarifi: Zeytinyağlı Portakallı Kereviz için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Portakallı Kereviz nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Zeytinyağlı Portakallı Kereviz yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kerevizler İçin:
- 3 adet orta boy kereviz
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 su bardağı bezelye (dondurulmuş)
Sos İçin:
- 1 adet limonun suyu
- 1 adet portakalın suyu
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri İçin:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Zeytinyağlı Portakallı Kereviz tarifi nasıl yapılır?
- Kerevizler soyulur, yıkanır ve enine ikiye bölünür. ortası çok derine gitmeden, garnitür konacak şekilde oyulur. Kararmaması için limonla ovulup tencereye dizilir.
- Limon suyu, portakal suyu, portakal kabuğu rendesi, tuz ve zeytinyağı karıştırılır.
- Soğan, patates ve havuç küçük küpler şeklinde kesilir. Bezelye eklenip sosun yarısıyla karıştırılır. Sebzeler kerevizlerin içine paylaştırılır.
- Kalan sosa su ilave edilerek kerevizlerin üzerine dökülür. Önce yüksek, kaynayınca kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirilir.
- Tamamen soğuyunca servis tabağına alınır, zeytinyağı gezdirilerek servis edilir. Afiyet olsun.