Zeytinyağlı Portakallı Çanak Kereviz Tarifi
Zeytinyağlı Portakallı Çanak Kereviz tarifi: Zeytinyağlı Portakallı Çanak Kereviz için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Portakallı Çanak Kereviz nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Zeytinyağlı Portakallı Çanak Kereviz yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kilogram kereviz
- 3 adet patates
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1-1,5 su bardağı bezelye
- 1 adet portakal
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet limon
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
Zeytinyağlı Portakallı Çanak Kereviz tarifi nasıl yapılır?
- Kerevizin kabuklarını soyup sap kısımlarını kesiyor ve kerevizi ortadan ikiye ayırıyoruz.
- Kerevizlerimizin kararmasını istemediğimiz için limonlu suda bekletiyoruz.
- Bir yerden patatesi, havucu, soğanı kesin. Bezelyeleri haşlayın.
- Tencereye zeytinyağı alıp soğanları kavurun.
- Soğanların rengi dönünce patates,havuç ve bezelye eklenir.
- Kerevizlerin ortasını oyun soğanlara ekleyin.
- Kerevizin ortasına harçtan ekleyin.
- Kerevizleri tencereye yerleştirin. Üzerine 2 çay bardağı sıcak su, 1 adet portakalın ve limon suyun ekleyin.
- Güzelce pişirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Zeytinyağlı Portakallı Çanak Kereviz tarifinin püf noktası nedir?
Kerevizi muhakkak su da bekletin.