Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Zeytinyağlı Portakallı Çanak Kereviz Tarifi

Zeytinyağlı Portakallı Çanak Kereviz

Zeytinyağlı Portakallı Çanak Kereviz Tarifi

Zeytinyağlı Portakallı Çanak Kereviz tarifi: Zeytinyağlı Portakallı Çanak Kereviz için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Portakallı Çanak Kereviz nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Zeytinyağlı Portakallı Çanak Kereviz yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kilogram kereviz
  • 3 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1-1,5 su bardağı bezelye
  • 1 adet portakal
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet limon
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

Zeytinyağlı Portakallı Çanak Kereviz tarifi nasıl yapılır?

  • Kerevizin kabuklarını soyup sap kısımlarını kesiyor ve kerevizi ortadan ikiye ayırıyoruz.
  • Kerevizlerimizin kararmasını istemediğimiz için limonlu suda bekletiyoruz.
  • Bir yerden patatesi, havucu, soğanı kesin. Bezelyeleri haşlayın.
  • Tencereye zeytinyağı alıp soğanları kavurun.
  • Soğanların rengi dönünce patates,havuç ve bezelye eklenir.
  • Kerevizlerin ortasını oyun soğanlara ekleyin.
  • Kerevizin ortasına harçtan ekleyin.
  • Kerevizleri tencereye yerleştirin. Üzerine 2 çay bardağı sıcak su, 1 adet portakalın ve limon suyun ekleyin.
  • Güzelce pişirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Portakallı Çanak Kereviz tarifinin püf noktası nedir?

Kerevizi muhakkak su da bekletin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025