Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Zeytinyağlı Pirinçli Enginar Tarifi

Zeytinyağlı Pirinçli Enginar

Zeytinyağlı Pirinçli Enginar Tarifi

Zeytinyağlı Pirinçli Enginar tarifi: Zeytinyağlı Pirinçli Enginar için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Pirinçli Enginar nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Zeytinyağlı Pirinçli Enginar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet enginar
  • 1 adet küçük boy soğan
  • 1 adet küçük boy havuç
  • 1 adet küçük boy patates
  • 1 tatlı kaşığı pirinç
  • 1-2 yemek kaşığı bezelye (konserve)
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1/2 adet limon suyu (küçükse bir tane de kullanabilirsiniz)
  • 3-4 dal dereotu (piştikten sonra üzerine)

Zeytinyağlı Pirinçli Enginar tarifi nasıl yapılır?

  • Uygun bir tencereye zeytinyağı, minik minik doğradığımız soğanlar ve küp küp dogradigimiz havuclari alıp soteleyelim.
  • Küp küp doğradığımız patatesler, bezelye, limon suyu, pirinç, şeker ve tuzu ekleyip üzerine enginarları yerleştirelim.
  • Enginarlarla hemen hemen aynı hizada olacak şekilde su koyalım.
  • Suyu az gelirse ekleme yapalım. Kısım ateşte yaklaşık 30-40 dakika pişirelim.
  • Pistikten sonra üzerine hafifçe zeytinyağı gezdirelim.
  • Servis tabağına enginarları alalım. Tenceredeki garnitürlerin üzerine doğranmış dereotunu ekleyip karıştıralım.
  • Enginarların üzerine paylaştıralım. Dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025