Zeytinyağlı Pirinçli Enginar Tarifi
Zeytinyağlı Pirinçli Enginar tarifi: Zeytinyağlı Pirinçli Enginar için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Pirinçli Enginar nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 adet
Zeytinyağlı Pirinçli Enginar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet enginar
- 1 adet küçük boy soğan
- 1 adet küçük boy havuç
- 1 adet küçük boy patates
- 1 tatlı kaşığı pirinç
- 1-2 yemek kaşığı bezelye (konserve)
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tutam tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1/2 adet limon suyu (küçükse bir tane de kullanabilirsiniz)
- 3-4 dal dereotu (piştikten sonra üzerine)
Zeytinyağlı Pirinçli Enginar tarifi nasıl yapılır?
- Uygun bir tencereye zeytinyağı, minik minik doğradığımız soğanlar ve küp küp dogradigimiz havuclari alıp soteleyelim.
- Küp küp doğradığımız patatesler, bezelye, limon suyu, pirinç, şeker ve tuzu ekleyip üzerine enginarları yerleştirelim.
- Enginarlarla hemen hemen aynı hizada olacak şekilde su koyalım.
- Suyu az gelirse ekleme yapalım. Kısım ateşte yaklaşık 30-40 dakika pişirelim.
- Pistikten sonra üzerine hafifçe zeytinyağı gezdirelim.
- Servis tabağına enginarları alalım. Tenceredeki garnitürlerin üzerine doğranmış dereotunu ekleyip karıştıralım.
- Enginarların üzerine paylaştıralım. Dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.