Zeytinyağlı Pırasa Yemeği Tarifi
Zeytinyağlı Pırasa Yemeği tarifi: Zeytinyağlı Pırasa Yemeği için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Pırasa Yemeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Zeytinyağlı Pırasa Yemeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 10 adet orta boy pırasa
- 2 adet havuç
- 1 adet soğan
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1,5 yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı pirinç
- 2,5 çay kaşığı tuz
Zeytinyağlı Pırasa Yemeği tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle pırasaların kök ve kötü yaprakları ayıklanarak güzelce yıkanır.
- Havuçlar yıkanır ve kabukları soyulur.
- Soğan yemeklik doğranır. Zeytinyağı ile beraber kavrulur ve salça eklenerek kavrulmaya devam edilir.
- Üzerine verev olarak kestiğimiz havuçlar ve ardından da pırasalar eklenir ve kavrulmaya devam edilir.
- Hafif kavrulan ve rengi dönen pırasaların üzerine pirinç ve tuz eklenir. En son olarak da üzerini 1 parmak gelecek kadar su eklenerek, 40 dakika kadar pişmeye bırakılır.
- Eğer suyu az gelirse üzerine su ilavesi yapabilirsiniz.
- Pişen pırasamız servise hazırdır, üzerine bol limon sıkarak isterseniz sıcak isterseniz soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet şeker olsun.