Zeytinyağlı Pırasa Tarifi
Zeytinyağlı Pırasa tarifi: Zeytinyağlı Pırasa için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Pırasa nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Zeytinyağlı Pırasa yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kilogram pırasa (ayıklanmış)
- 3 adet orta boy havuç
- 1+1/4 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 3/4 çay bardağı pirinç (baldo veya kırık pirinç)
- 1 yemek kaşığı nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı acı pul biber
- 2,5 yemek kaşığı toz şeker
- 3 çay kaşığı tuz
- 2 su bardağı sıcak su
Zeytinyağlı Pırasa tarifi nasıl yapılır?
- Zeytinyağı’nda naneyi biraz kavurun.
- Ardından sırasıyla karabiber, domates salçası, biber salçası ve pul biberi ekleyin ve biraz daha kavurun.
- Ayıklanmış pırasa ve soyulmuş havuçları yıkayın ve yuvarlak keserek birlikte tencereye atın.
- Malzemeleri sadece alttan üste doğru çevirerek karıştırın. Hiç su eklemeden tencerenin kapağını kapatarak pişmeye bırakın. Tencerenin buharı çıkar çıkmaz ocağın altını en düşük seviyeye getirin.
- Pırasaların rengi solmaya başlayınca (yaklaşık 10 dakika) yıkadığınız pirinci tencereye atın.
- Malzemenin yüzüne çıkacak kadar kaynar su ekleyin.
- Şeker ve tuzu da ekledikten sonra nazikçe karıştırın ve kısık ateşte bir 40 dakika daha pişirin. Afiyet olsun.
Zeytinyağlı Pırasa tarifinin püf noktası nedir?
En son malzemenin yüzüne çıkacak kadar kaynar su ekleyin.