Zeytinyağlı Pazı Sarma Tarifi
Zeytinyağlı Pazı Sarma tarifi: Zeytinyağlı Pazı Sarma için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Pazı Sarma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Zeytinyağlı Pazı Sarma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 bağ pazı
- 1/2 çay bardağı sızma zeytinyağı
- 3/4 su bardağı pirinç
- 1 adet büyük boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1/2 bağ maydanoz
- 1/2 adet limon suyu (ya da 1 çorba kaşığı nar ekşisi)
- 1/2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı sumak
- 1 çay kaşığı pul biber
- 2 adet rendelenmiş domates (üzeri için)
Zeytinyağlı Pazı Sarma tarifi nasıl yapılır?
- Pazıların saplarını kesin.
- Geniş bir tencerede su kaynatın, pazı yapraklarını 4-5 erli olarak atın 30 saniye tutup çıkartın, bütün yapraklara aynı işlemi uygulayın.
- İçini yapmak için tencereye zeytinyağını alın, küçük küpler halinde doğradığınız soğanı ekleyin kavurun.
- Yıkayıp süzdüğünüz pirinci ekleyin biraz daha kavurun.
- Salçaları ve rendelenen sarımsağı ekleyin 2 dakika daha kavurup kapatın.
- İncecik doğradığınız maydanozu ekleyin karıştın. Baharatları, tuzu, limon suyunu ekleyin iyice karıştırın.
- Sarma işlemine geçin, pazıların sert kısımlarını bıçak yardımı ile çıkartın ve tencerenin dibinde kullanmak için ayırın.
- Pazı yapraklarının büyüklüğüne göre yaklaşık 1 tatlı kaşığı iç koyup sarın.
- Tencerenin dibine sapları ve varsa yırtılan, kopan yaprakları koyun.
- Sarmaları güzelce dizin. Üzerlerine yarım çay bardağı su ekleyin. Rendelediğiniz domatesi üzerilerine dağıtın. Bir tabak kapatın ve pişirmeye başlayın.
- Kaynadıktan sonra kısın ve yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirin, arada kontrol edebilirsiniz. Pişince şişecektir.nAfiyet Olsun.
Zeytinyağlı Pazı Sarma tarifi için servis önerisi
Yoğurt ile servis edin.