Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Zeytinyağlı Pazı Sarma Tarifi

Zeytinyağlı Pazı Sarma

Zeytinyağlı Pazı Sarma Tarifi

Zeytinyağlı Pazı Sarma tarifi: Zeytinyağlı Pazı Sarma için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Pazı Sarma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Zeytinyağlı Pazı Sarma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 bağ pazı
  • 1/2 çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 3/4 su bardağı pirinç
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1/2 bağ maydanoz
  • 1/2 adet limon suyu (ya da 1 çorba kaşığı nar ekşisi)
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2 adet rendelenmiş domates (üzeri için)

Zeytinyağlı Pazı Sarma tarifi nasıl yapılır?

  • Pazıların saplarını kesin.
  • Geniş bir tencerede su kaynatın, pazı yapraklarını 4-5 erli olarak atın 30 saniye tutup çıkartın, bütün yapraklara aynı işlemi uygulayın.
  • İçini yapmak için tencereye zeytinyağını alın, küçük küpler halinde doğradığınız soğanı ekleyin kavurun.
  • Yıkayıp süzdüğünüz pirinci ekleyin biraz daha kavurun.
  • Salçaları ve rendelenen sarımsağı ekleyin 2 dakika daha kavurup kapatın.
  • İncecik doğradığınız maydanozu ekleyin karıştın. Baharatları, tuzu, limon suyunu ekleyin iyice karıştırın.
  • Sarma işlemine geçin, pazıların sert kısımlarını bıçak yardımı ile çıkartın ve tencerenin dibinde kullanmak için ayırın.
  • Pazı yapraklarının büyüklüğüne göre yaklaşık 1 tatlı kaşığı iç koyup sarın.
  • Tencerenin dibine sapları ve varsa yırtılan, kopan yaprakları koyun.
  • Sarmaları güzelce dizin. Üzerlerine yarım çay bardağı su ekleyin. Rendelediğiniz domatesi üzerilerine dağıtın. Bir tabak kapatın ve pişirmeye başlayın.
  • Kaynadıktan sonra kısın ve yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirin, arada kontrol edebilirsiniz. Pişince şişecektir.nAfiyet Olsun.

Zeytinyağlı Pazı Sarma tarifi için servis önerisi

Yoğurt ile servis edin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025