Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Zeytinyağlı Patlıcan Yemeği Tarifi

Zeytinyağlı Patlıcan Yemeği

Zeytinyağlı Patlıcan Yemeği Tarifi

Zeytinyağlı Patlıcan Yemeği tarifi: Zeytinyağlı Patlıcan Yemeği için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Patlıcan Yemeği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Zeytinyağlı Patlıcan Yemeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet orta boy patlıcan
  • 1 adet büyük boy havuç
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 4 adet orta boy domates
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 3/4 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet defne yaprağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz

Zeytinyağlı Patlıcan Yemeği tarifi nasıl yapılır?

  • Patlıcanları alacalı şekilde soyun. Ardından küp küp doğrayın ve bol tuzlu suyun içerisine aktarın.
  • Soğanları, havuç ve domatesleri de kabuklarını soyarak küp küp doğrayın. Biberlerin de tohumlarını çıkararak küp küp doğrayın.
  • Bir derin, kapaklı tavanın içerisine soğanları ve zeytinyağının bir kısmını aktarın. Rengi değişene kadar soteledikten sonra havuçları ekleyin. Biberleri de ekleyerek soteleme işlemine devam edin.
  • Ardından domates ve salçayı da ekleyerek güzelce karıştırın. Sarımsakları da ekleyin.
  • Patlıcanların fazla sularını süzdürün. Domatesler hafif eriyince patlıcanları tavanın içerisine aktarın.
  • Kapağını kapatın, gerekiyorsa bir miktar su ilave edin.Tuz, şeker ve diğer baharatları ve defne yaprağını ilave edin. Karıştırarak pişirin.
  • Bu şekilde bir süre karıştırdıktan sonra domateslerin sularını çekmesi için kapağını kapatın. Çok sulu bir yemek olmayacak kendisi.
  • Suyunu tamamen çektiğinde patlıcanlar ve havuçlar yumuşadığında yemeğiniz olmuş demektir. Defne yaprağını içinden alın ve yemeğinizi oda sıcaklığında dinlendirin. Ardından üzerine zeytinyağı gezdirerek servis edin.

Zeytinyağlı Patlıcan Yemeği tarifinin püf noktası nedir?

Tadını daha çok ortaya çıkarmak için hazırladığınız yemeği oda sıcaklığında bir süre dinlendirdikten sonra zeytinyağını ilave edin. Yemeğinizin içerisine ekstra çok fazla su ilavesinde bulunmayın. Sulu değil, salçalı sebzeli bir yemek olmasını sağlayın. Bu yüzden soteleyerek pişirin.

Zeytinyağlı Patlıcan Yemeği tarifi için servis önerisi

Üzerine ince kıyılmış dereotu serperek ve zeytinyağı gezdirerek servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025