Zeytinyağlı Patlıcan Paçası Tarifi
Zeytinyağlı Patlıcan Paçası tarifi: Zeytinyağlı Patlıcan Paçası için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Patlıcan Paçası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Zeytinyağlı Patlıcan Paçası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet patlıcan
- 1 adet soğan
- 3 adet yeşil biber
- 7 diş sarımsak
- 2 adet domates
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı sirke
- 1 tutam maydanoz
Zeytinyağlı Patlıcan Paçası tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcanların saplarını çıkartmadan tamamen soyun ve tuzlu suda acı sularının çıkması için yaklaşık 15 dakika bekletin.
- Biber ve soğanları doğrayın.
- Bir tencereye zeytinyağını alın ve yarım ay şeklinde doğramış olduğunuz kuru soğanları pembeleşene dek kavurun. İnce doğranmış biber ve sarımsakları da ilave edin.
- Patlıcanları tuzlu sudan çıkartıp durulayın ve kavrulmuş soğanların biberlerin üstüne yerleştirin.Kabuğunu soyup küp küp doğradığınız domatesleri de patlıcanların üstüne serpin.
- Baharatlarını ve tuzunu ekledikten sonra, üstlerine sirkeyi gezdirin,renklerinin beyaz kalmalarını da sirke sağlayacaktır.
- Son olarak suyunu da ekleyin ve kapağı kapalı olarak kısık ateşte hiç karıştırmadan yaklaşık 20 dakika pişirin.
- Patlıcanlar yumuşadığı zaman altını kapatın ve tencerenin kapağı kapalı olarak ılıklaşmasını bekleyin.Servis tabağına alın ve üstlerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis edin. Afiyetler olsun!