Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Zeytinyağlı Patlıcan Paçası Tarifi

Zeytinyağlı Patlıcan Paçası

Zeytinyağlı Patlıcan Paçası Tarifi

Zeytinyağlı Patlıcan Paçası tarifi: Zeytinyağlı Patlıcan Paçası için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Patlıcan Paçası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Zeytinyağlı Patlıcan Paçası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet patlıcan
  • 1 adet soğan
  • 3 adet yeşil biber
  • 7 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı sirke
  • 1 tutam maydanoz

Zeytinyağlı Patlıcan Paçası tarifi nasıl yapılır?

  • Patlıcanların saplarını çıkartmadan tamamen soyun ve tuzlu suda acı sularının çıkması için yaklaşık 15 dakika bekletin.
  • Biber ve soğanları doğrayın.
  • Bir tencereye zeytinyağını alın ve yarım ay şeklinde doğramış olduğunuz kuru soğanları pembeleşene dek kavurun. İnce doğranmış biber ve sarımsakları da ilave edin.
  • Patlıcanları tuzlu sudan çıkartıp durulayın ve kavrulmuş soğanların biberlerin üstüne yerleştirin.Kabuğunu soyup küp küp doğradığınız domatesleri de patlıcanların üstüne serpin.
  • Baharatlarını ve tuzunu ekledikten sonra, üstlerine sirkeyi gezdirin,renklerinin beyaz kalmalarını da sirke sağlayacaktır.
  • Son olarak suyunu da ekleyin ve kapağı kapalı olarak kısık ateşte hiç karıştırmadan yaklaşık 20 dakika pişirin.
  • Patlıcanlar yumuşadığı zaman altını kapatın ve tencerenin kapağı kapalı olarak ılıklaşmasını bekleyin.Servis tabağına alın ve üstlerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis edin. Afiyetler olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025