Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Zeytinyağlı Patlıcan Tarifi

Zeytinyağlı Patlıcan

Zeytinyağlı Patlıcan Tarifi

Zeytinyağlı Patlıcan tarifi: Zeytinyağlı Patlıcan için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Patlıcan nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Zeytinyağlı Patlıcan yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet patlıcan
  • 2 adet çarliston biber
  • 3 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber

Kızartmak için:

  • 1/2 su bardağı sıvı yağ

Üzeri için:

  • 5-6 dal kıyılmış maydanoz

Zeytinyağlı Patlıcan tarifi nasıl yapılır?

  • Patlıcanları yıkayıp, alacalı soyun. Ardından boyuna 2’ye bölün ve bol tuzlu suda yaklaşık 10 dakika kadar bekletin.
  • Sudan çıkartın, tekrar yıkayın ve kurulayın. İçlerini bir kaşık yardımıyla çıkartarak bir kenara ayırın. Böylece patlıcanlarınız bir kayık biçimini almış olacaklar.
  • Patlıcanları bolca yağ koyduğunuz bir kızartma tavasında güzelce kızartın ve fazla yağlarını çekmeleri için bir kağıt havlunun üstüne alın.
  • Patlıcanları kızarttıktan sonra içlerinden çıkarttığınız iç kısımları da kızartın ve onları da ayrı bir yere alın.
  • İç harcı için soğanı küp küp doğrayın ve zeytinyağını koyduğunuz derince bir tavaya alın. Üstüne ince ince doğranmış sarımsakları da ekleyerek güzelce kavurun.
  • Üstüne ince ince doğranmış biberleri ve küp küp doğranmış domatesleri ilave edin. Domatesler suyunu çekene dek pişirin.
  • İç harcı pişince tuzunu, karabiberini ve kızarttığınız patlıcan içleri ilave ederek güzelce karıştırın.
  • Kızartıp bir kenara aldığınız patlıcanları bir fırın kabına yan yana  yerleştirin ve hazırladığınız iç harcı patlıcanlara paylaştırın.
  • Bir çay bardağı kaynar suyu fırın tepsisine ilave edin ve önceden ısıttığınız 200 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.
  • Fırından çıkardıktan sonra ılıklaşınca üstünü maydanoz yapraklarıyla süsleyerek servis edin.

Zeytinyağlı Patlıcan tarifinin püf noktası nedir?

Patlıcanları soyduktan sonra tuzlu suda bekletmek patlıcanın hafif acımsı tadını atmasına yardımcı olacaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025