Zeytinyağlı Patlıcan Tarifi
Zeytinyağlı Patlıcan tarifi: Zeytinyağlı Patlıcan için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Patlıcan nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 porsiyon
Zeytinyağlı Patlıcan yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet patlıcan
- 2 adet çarliston biber
- 3 adet domates
- 1 adet kuru soğan
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
Kızartmak için:
Üzeri için:
- 5-6 dal kıyılmış maydanoz
Zeytinyağlı Patlıcan tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcanları yıkayıp, alacalı soyun. Ardından boyuna 2’ye bölün ve bol tuzlu suda yaklaşık 10 dakika kadar bekletin.
- Sudan çıkartın, tekrar yıkayın ve kurulayın. İçlerini bir kaşık yardımıyla çıkartarak bir kenara ayırın. Böylece patlıcanlarınız bir kayık biçimini almış olacaklar.
- Patlıcanları bolca yağ koyduğunuz bir kızartma tavasında güzelce kızartın ve fazla yağlarını çekmeleri için bir kağıt havlunun üstüne alın.
- Patlıcanları kızarttıktan sonra içlerinden çıkarttığınız iç kısımları da kızartın ve onları da ayrı bir yere alın.
- İç harcı için soğanı küp küp doğrayın ve zeytinyağını koyduğunuz derince bir tavaya alın. Üstüne ince ince doğranmış sarımsakları da ekleyerek güzelce kavurun.
- Üstüne ince ince doğranmış biberleri ve küp küp doğranmış domatesleri ilave edin. Domatesler suyunu çekene dek pişirin.
- İç harcı pişince tuzunu, karabiberini ve kızarttığınız patlıcan içleri ilave ederek güzelce karıştırın.
- Kızartıp bir kenara aldığınız patlıcanları bir fırın kabına yan yana yerleştirin ve hazırladığınız iç harcı patlıcanlara paylaştırın.
- Bir çay bardağı kaynar suyu fırın tepsisine ilave edin ve önceden ısıttığınız 200 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra ılıklaşınca üstünü maydanoz yapraklarıyla süsleyerek servis edin.
Zeytinyağlı Patlıcan tarifinin püf noktası nedir?
Patlıcanları soyduktan sonra tuzlu suda bekletmek patlıcanın hafif acımsı tadını atmasına yardımcı olacaktır.