Zeytinyağlı Patatesli Taze Fasulye Yemeği Tarifi
Zeytinyağlı Patatesli Taze Fasulye Yemeği tarifi: Zeytinyağlı Patatesli Taze Fasulye Yemeği için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Patatesli Taze Fasulye Yemeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 porsiyon
Zeytinyağlı Patatesli Taze Fasulye Yemeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 500 gram taze fasulye
- 3 adet domates
- 1 çay kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 adet orta boy patates
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam tuz
- 1 tutam safran
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
Zeytinyağlı Patatesli Taze Fasulye Yemeği tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle 1 soğan ve 1 diş sarımsağı doğrayabildiğimiz kadar küçük doğruyoruz.
- Doğradığımız malzemeleri büyük boy tenceremize ekliyor ve üzerine dört yemek kaşığı zeytinyağı koyup pişiriyoruz.
- Pembeleşinceye kadar pişirdiğimiz malzemelerimize üç domatesi rendeleyip ekliyoruz.
- Domatesimizi birkaç dakika karıştırdıktan sonra dilerseniz tat ve renk vermesi açısından 1 çay kaşığı biber salçası ve 1 yemek kaşığı domates salçasını ekliyoruz.
- Doğradığımız, temizlediğimiz yarım kilo taze fasülyeyi ve yine küp küp doğradığımız 1 büyük ya da 2 orta boy patatesi de ekleyerek tenceremizin altını kısıyor ve kapağını kapatıyoruz.
- Fasulyeler suyunu salana kadar ara ara karıştırarak pişirmeye devam ediyoruz.
- Daha sonrasında ise 2 su bardağı sıcak suyu ekleyerek ocağımızın en son gözüne tenceremizi alıyoruz.
- Yaklaşık 1 saate yakın bu şekilde pişiriyoruz. Daha kısa sürede pişirmek isteyenler ise kontrollü bir şekilde daha büyük bir gözde pişirebilirler.
- Pişirme işlemi bittiğinde tenceremizin altını kapatıp damak tadınıza göre baharatlandırma yapabiliriz. Safran patatesin ve taze fasülyenin sindirimini rahatlattığı için tarife eklenmiştir.
- Patatesleri çok ezmemek adına yavaş ve dikkatli bir şekilde karıştırıyoruz. Afiyet olsun.
Zeytinyağlı Patatesli Taze Fasulye Yemeği tarifinin püf noktası nedir?
Ekleyeceğiniz bir küp şeker fasülyeyi daha da lezzetli yapacaktır. Fasülyelerinizi iki tarafını kesip mutlaka ağlarını alarak temizlemelisiniz. Uzun ve ince doğranan fasülyeler pişme sürenizi azaltacaktır. Zeytinyağlı olduğu için soğuk da meze olarak yenilebilir bir yemektir. Buzdolabında bekledikçe güzelleşecektir. :)