Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Zeytinyağlı Nohutlu Pırasa Tarifi

Zeytinyağlı Nohutlu Pırasa

Zeytinyağlı Nohutlu Pırasa Tarifi

Zeytinyağlı Nohutlu Pırasa tarifi: Zeytinyağlı Nohutlu Pırasa için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Nohutlu Pırasa nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Zeytinyağlı Nohutlu Pırasa yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kilogram pırasa
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 adet yarım kapya biber
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 1 tatlı kaşığı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • 1 adet yarım mandalina
  • 1 adet yarım limon
  • 1 dilediğiniz kadar tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam tatlı kırmızı toz biber)
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tutam zerdeçal (arzuya göre)
  • 1 çimdik yenibahar (arzuya göre)
  • 2.5 su bardağı su

Zeytinyağlı Nohutlu Pırasa tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak pırasalarımızı güzelce yıkayalım. Daha sonra pırasalarımızın beyaz kısımlarını yaklaşık 1 cm kalınlığında halka halka doğrayalım.
  • Düdüklü tenceremize (normal tencere de olur ancak pişme süresini uzatmak gerekir) zeytinyağını dökelim. Doğradığımız pırasaları koyalım ve altını açıp yavaşça kavurmaya başlayalım.
  • Beyaz kısımları kavrulurken yeşil kısımlarını da verev biçimde yaklaşık 1 cm kalınlığında keselim.
  • Hafifçe kavurduğumuz pırasalarımıza domates ve biber salçasını da ekleyerek kavurmaya devam edelim.
  • Bir kenarda yarım limon ve yarım mandalinanın suyu sıkalım. Nohutlarımızı da tencereye ekleyelim ve üzerine sıktığımız limon ve mandalina suyunu dökelim.
  • Tuz, nar ekşisi ve baharatları da ekledikten sonra kaynamış suyumuzu da dökelim.
  • Su miktarı isteğe göre değiştirilebilir ancak az sulu daha güzel oluyor bu sebeple pırasaların üzerini geçmeyecek kadar su yeterlidir.
  • Düdüklü tenceremizi kapatıp önce yüksek daha sonra tencereden ses gelince kısık ateşte 15-20 dakika kadar pişirelim .
  • Piştikten sonra hafif soğutup servis edelim. Dilerseniz ekşilik sevenler üzerine biraz daha limon sıkıp servis edebilir. Şimdiden afiyet şifa olsun..! :)

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025