Zeytinyağlı Mandalina Soslu Brüksel Lahanası Tarifi
Zeytinyağlı Mandalina Soslu Brüksel Lahanası tarifi: Zeytinyağlı Mandalina Soslu Brüksel Lahanası için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Mandalina Soslu Brüksel Lahanası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kişilik
Zeytinyağlı Mandalina Soslu Brüksel Lahanası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 250 gr. brüksel lahanası
- 1 adet kırmızı soğan
- 1 adet havuç
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı su
- 1 adet limon suyu
- 1/2 adet mandalina suyu
Zeytinyağlı Mandalina Soslu Brüksel Lahanası tarifi nasıl yapılır?
- Zeytinyağını derin bir tavaya alıp, yemeklik doğradığım soğanı ekleyin ve rengi dönene kadar kavurun.
- Kabuklarını kestiğiniz havucu yarım ay kesip soğanlara ekleyip, biraz kavurun.
- Baş kısımlarını kestiğiniz ve kalın kabuklarından ayırdığınız lahanaları bol su ile yıkayın, ikiye bölün ve tavaya alın.
- Üzerini hafif geçecek kadar su ekleyin. (Bir parmak kadar geçsin.)
- Tuz serpip, kapağını kapatın. Önce bir taşım kaynatıp ocağın altını kısıp, kısık ateşte lahanalar yumuşayana kadar pişirin.
- Altını kapattığımda limon ve mandalina suyunu ekleyin, demlenmeye bırakın.
- Oda sıcaklığında soğutarak servis edin. Afiyet olsun.