Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi
Zeytinyağlı Lahana Sarması tarifi: Zeytinyağlı Lahana Sarması için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Lahana Sarması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kişilik
Zeytinyağlı Lahana Sarması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet küçük boy lahana
- 1 su bardağı pirinç
- 1/2 su bardağı sıcak su
- 2 adet kuru soğan
- 1/2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam kuru nane
- 1 çay bardağı zeytinyağı
Zeytinyağlı Lahana Sarması tarifi nasıl yapılır?
- İç harcı için; soğanları küp küp doğrayın ve 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağında, pembeleşene dek kavurun.
- Yıkadığınız pirinci de ilave edip, birkaç dakiak daha kavurun. Salçayı ve baharatları da ekledikten sonra biraz daha kavurun.
- Suyunu da ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatın ve suyunu çekene dek pişmeye bırakın.
- Lahana yapraklarını teker teker ayırın ve güzelce yıkayın.
- Bir tencereye bolca su koyun ve su kaynamaya başladıktan sonra lahana yapraklarını içlerine atarak 3-4 dakika kadar tuttuktan sonra yaprakları çıkartın.
- Haşladığınız lahana yapraklarından bir kaç tanesini ayırın ve bir tencerenin dibine serin.
- Diğer lahana yapraklarının sert kısımlarını bir bıçakla keserek alın ve hazırladığınız iç harçtan koyarak yaprakları güzelce sarın ve dibine yaprak serdiğiniz tencereye yerleştirin.
- Kalan zeytinyağını üstlerine gezdirin ve üstüne çıkacak kadar kaynar su ilave edin.
- Biraz da tuz ekledikten sonra, üstlerine pişerken havaya kalkmamaları için porselen bir tabak kapattıktan sonra tencerenin kapağını kapatın ve ocağın altını kısık ateşe alıp bu şekilde 35 dakika pişmeye bırakın.
- Lahana sarmaları piştikten sonra tenceresinde ılıklaşana dek bekletin ve dilerseniz limonla, dilerseniz yoğurtla servis edin.
Zeytinyağlı Lahana Sarması tarifi için servis önerisi
Dilerseniz yoğurtla da servis edebilirsiniz.