Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi
Zeytinyağlı Lahana Sarması tarifi: Zeytinyağlı Lahana Sarması için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Lahana Sarması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Zeytinyağlı Lahana Sarması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet orta boy lahana
- 2 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 2 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 dilediğiniz kadar maydanoz
- 3 diş sarımsak
- 1 adet kimyon (arzuya göre)
- 1 adet pul biber (arzuya göre)
- 1 adet karabiber
- 1 adet limon suyu
- 1 adet kekik (arzuya göre)
- 1 adet kuru fesleğen
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
Zeytinyağlı Lahana Sarması tarifi nasıl yapılır?
- Lahanayı az kaya tuzu ile haşlayın, dikdörtgen şeklinde küçük parcalara ayırın.
- Soğanı incecik doğrayın, zeytinyağıyla kavurun. Biber salçasını ve domates salçasını ekleyin ve kavurmaya devam edin.
- Pirinci yıkayıp ekleyin. Yine kavurmaya devam edin. Bir çay bardağı su ilave edin. Baharatları, yarım limonun suyunu, sarımsak ve şekeri ilave edin.
- Suyunu çekince en son ince kıyılmış maydanoz ilave ediniz. Ilıyınca lahanaları sarın. Bir kase suya bir çay kaşığı tuz koyup sarmaların üzerine dökün.
- Tencerenin üzerine bir tabak kapatınız. Kaynayınca ocağın altını kısınız. Suyunu iyice çekene kadar pişiriniz. Afiyet olsun.
Zeytinyağlı Lahana Sarması tarifi için servis önerisi
Yoğurtla sunabilirsiniz.