Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi
Zeytinyağlı Lahana Sarması tarifi: Zeytinyağlı Lahana Sarması için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Lahana Sarması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Zeytinyağlı Lahana Sarması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet küçük boy lahana
- 2 adet büyük boy soğan
- 2 su bardağı pirinç
- 1/2 su bardağı başbaşı bulgur
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 su bardağı su
Zeytinyağlı Lahana Sarması tarifi nasıl yapılır?
- Lahanamızı bol suda haşlıyoruz ve ılıması için kenara alıyoruz.
- Tavamıza yağımızı ve soğanımızı alıp biraz kavuruyoruz.
- Ardından yıkamış olduğumuz pirincimizi ve bulgurumuzu koyuyoruz.
- Üzerine baharatları, tuzu ve salçayı katıp karıştırıyoruz.
- Üzerine kaynamış suyumuzu ilave edip 5 dakika pişirip ocaktan alıyoruz.
- Daha sonra lahanamızı sarıp orta ateşte ara ara su koyarak pişiriyoruz. Afiyet Olsun.
Zeytinyağlı Lahana Sarması tarifinin püf noktası nedir?
Dolmanızı kısık ateşte ve azar azar su koyarak pişirin daha lezzetli olacaktır. Pişmesine iki dakika kala 2 yemek kaşığı zeytinyağı üzerine dökün.