Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması Tarifi

Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması

Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması Tarifi

Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması tarifi: Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 25 adet kuru patlıcan
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1,5 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı ucu karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 adet kesme şeker
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması tarifi nasıl yapılır?

  • Kuru patlıcanları kaynayan suyun içine atın ve 5 dakika haşlayın. Süzerek suyun içinden alın.
  • 1 çay bardağı zeytinyağı ve soğanı tencereye ekleyip soteleyin üzerine sarımsakları ekleyin.
  • Domates salçasını da ekleyerek kavurmaya devam edin.
  • Yıkadığınız 1 su bardağı pirinci ekleyin ve biraz daha kavurun.
  • Tüm baharatları ölçülerine dikkat ederek ekleyin.
  • 1,5 su bardağı sıcak su ekleyip tencerenin kapağını kapatıp suyunu çekmesini bekleyin.
  • Pirinçler suyunu çekince patlıcanları üstte 1 parmak kadar boşluk kalacak şekilde doldurun.
  • Doldurduğunuz patlıcanları tencereye dizin. Üzerine 1,5 su bardağı oda sıcaklığında su ekleyin.
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi ekledikten sonra 40 dakika boyunca kısık ateşte pişirin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025