Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması Tarifi
Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması tarifi: Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
25 adet orta boy
Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 25 adet kuru patlıcan
- 1 su bardağı pirinç
- 1 adet büyük boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1,5 yemek kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı sumak
- 1 çay kaşığı ucu karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 adet kesme şeker
- 1 çay bardağı zeytinyağı
Zeytinyağlı Kuru Patlıcan Dolması tarifi nasıl yapılır?
- Kuru patlıcanları kaynayan suyun içine atın ve 5 dakika haşlayın. Süzerek suyun içinden alın.
- 1 çay bardağı zeytinyağı ve soğanı tencereye ekleyip soteleyin üzerine sarımsakları ekleyin.
- Domates salçasını da ekleyerek kavurmaya devam edin.
- Yıkadığınız 1 su bardağı pirinci ekleyin ve biraz daha kavurun.
- Tüm baharatları ölçülerine dikkat ederek ekleyin.
- 1,5 su bardağı sıcak su ekleyip tencerenin kapağını kapatıp suyunu çekmesini bekleyin.
- Pirinçler suyunu çekince patlıcanları üstte 1 parmak kadar boşluk kalacak şekilde doldurun.
- Doldurduğunuz patlıcanları tencereye dizin. Üzerine 1,5 su bardağı oda sıcaklığında su ekleyin.
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi ekledikten sonra 40 dakika boyunca kısık ateşte pişirin. Afiyet olsun.