Zeytinyağlı Kuru Dolma Tarifi
Zeytinyağlı Kuru Dolma tarifi: Zeytinyağlı Kuru Dolma için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Kuru Dolma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 yemeklik
Zeytinyağlı Kuru Dolma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kase kuru patlıcan (önceden yıkanıp haşlanmış)
- 1 kase kuru dolmalık biber (önceden yıkanıp haşlanmış)
- 2 su bardağı pirinç
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 3 adet sivri biber
- 3 diş sarımsak
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tutam yenibahar
- 1 tutam pul biber
- 1 tutam nane
- 1 tutam tuz
- 1 çay bardağı tane sumak (1.5 su bardağı sıcak suyla önceden ıslatılmış olacak)
Zeytinyağlı Kuru Dolma tarifi nasıl yapılır?
- Soğanı ve biberi yağ ile birlikte soğanın rengi değişine kadar kavuruyoruz. Üzerine salça ve sarımsak ekliyoruz.
- Daha sonra pirinci ekliyoruz ve biraz da pirinci kavuruyoruz. Sonra baharatları ve tuzu ekliyoruz.
- Son olarak üzerine süzmüş olduğumuz sumak suyunu ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Piştikten sonra maydanozu ekliyoruz. Bu iç harcı biraz soğumaya bırakıyoruz.
- Yıkayıp haşladığımız patlıcanları harçla dolduruyoruz.
- Tencere diziyoruz ve üzerine 1 silme tatlı kaşığı tuz döküp üzerini biraz geçecek kadar kaynamış su döküp dolma taşı veya yoksa tabak kapatarak (ağırlık olsun üstünde) pişmeye bırakıyoruz.
- Kapağı kapalı şekilde yaklaşık 40-45 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.