Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Zeytinyağlı Kuru Dolma Tarifi

Zeytinyağlı Kuru Dolma

Zeytinyağlı Kuru Dolma Tarifi

Zeytinyağlı Kuru Dolma tarifi: Zeytinyağlı Kuru Dolma için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Kuru Dolma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Zeytinyağlı Kuru Dolma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kase kuru patlıcan (önceden yıkanıp haşlanmış)
  • 1 kase kuru dolmalık biber (önceden yıkanıp haşlanmış)
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 3 adet sivri biber
  • 3 diş sarımsak
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tutam yenibahar
  • 1 tutam pul biber
  • 1 tutam nane
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay bardağı tane sumak (1.5 su bardağı sıcak suyla önceden ıslatılmış olacak)

Zeytinyağlı Kuru Dolma tarifi nasıl yapılır?

  • Soğanı ve biberi yağ ile birlikte soğanın rengi değişine kadar kavuruyoruz. Üzerine salça ve sarımsak ekliyoruz.
  • Daha sonra pirinci ekliyoruz ve biraz da pirinci kavuruyoruz. Sonra baharatları ve tuzu ekliyoruz.
  • Son olarak üzerine süzmüş olduğumuz sumak suyunu ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  • Piştikten sonra maydanozu ekliyoruz. Bu iç harcı biraz soğumaya bırakıyoruz.
  • Yıkayıp haşladığımız patlıcanları harçla dolduruyoruz.
  • Tencere diziyoruz ve üzerine 1 silme tatlı kaşığı tuz döküp üzerini biraz geçecek kadar kaynamış su döküp dolma taşı veya yoksa tabak kapatarak (ağırlık olsun üstünde) pişmeye bırakıyoruz.
  • Kapağı kapalı şekilde yaklaşık 40-45 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025